• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

В Ангола и Южна Африка решили проблем като с КТБ за два дни

В Ангола и Южна Африка решили проблем като с КТБ за два дни

/КРОСС/ "За последния месец проблем, подобен на този с Корпоративна търговска банка (КТБ), е имало в три държави - Португалия, Ангола и Южна Африка. И в трите той беше решен за два-три дни", коментира в "Добро утро, България!" по TV7 Вера Ахундова - макроикономист.

Тя каза, че се злоупотребява много с т.нар. държавна помощ, или ликвидна подкрепа, за банката, защото тя не е безвъзмездна. Напротив, възмездна е, подлежи на връщане с лихва и е същата като тази, която беше оказана на Първа инвестиционна банка.

"Известно е, че прокуратурата разследва 19 кредита, те имат размер Х, известно е дали се погасяват вноски по тях или не, известно е какви са обезпеченията. Ако това са проблемните кредити, веднага може да се изчисли има ли дупка в капитала или не. Не квестор, най-обикновен счетоводител може да го направи на обикновена сметачна машина", подчерта Ахундова и добави, че няма пример като нашия в Европа и Африка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако емисионния отдел не беше приватизиран, щяха да напечатат пари и да решат казуса както винаги са го правили. В резултат на приватизацията му обаче и изпразването на държавтите фондове за бедствия и авария, резервът на НЗОК, пенсионния фонд за допълнителна пенсия, държавния резерв, активите на Напоителни системи, които само на книга се водят, че са в КТБ, а те не същетвуват, сметката на откраднатото достига 3.5 млрд лв. и по - добре да гръмнат банката отколкото държавата и да застанат на подсъдимата скамейка, където им е мястото.

11.09.2014 09:30:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.