• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Пропуски и злоупотреби в Агенцията по вписванията показаха проверките, наредени от Цецка Цачева

Пропуски и злоупотреби в Агенцията по вписванията показаха проверките, наредени от Цецка Цачева

/КРОСС/ Пропуски и злоупотреби в работата на Агенцията по вписванията са открили одитори от правосъдното министерство и държавната финансова инспекция. Това съобщи пред БНТ новият директор на агенцията Зорница Даскалова. По думите ѝ проверяващите са дали указания за промяна на дейностите и организацията на работа в агенцията. Даскалова заяви, че намаляването на административната тежест за гражданите ще бъде основен приоритет.

Пет проверки от различни институции, изтичащи договори за услуги в регистрите и администрацията и неизпълнена програма за обявяване на обществени поръчки - това е равносметката на Зорница Даскалова, която оглави Агенцията по вписванията преди месец и половина.

Тя зае поста след серия от скандалия, включително и уволнени съдии от Агенцията заради подозрения корупция. Назначението ѝ бе една от първите задачи на министъра на правосъдието Цецка Цачева, която нареди въпросните проверки.

„Много функционално са объркани, ангажиментите, длъжностите, задълженията. Съществуват много дирекции с отдели вътре и не е ясно точно, кой, какво трябва да изпълни", обясни шефката на Агенцията.

Според Даскалова агенцията не работи добре. За да се решат проблемите, ще бъда изработен нов устройствен правилник за работа на агенцията. Обсъжда се и възможност за създаване на единна входна точка за подаване на документи.

„Да се подаде на едно място, а не на 10 места - човек да ходи да обикаля, да взима документи от сто места, да ги подава на едно, пък на друго. Това се цели, но то реално не е толкова просто като изпълнение, защото има документи, които не съществуват в електронен формат.

За да заработи единната входна точка, четирите регистъра, с които работи агенцията, трябва да се свържат и всички документи от тях да имат, и копия в електронен вариант, обясни Даскалова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.