• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Агенцията по геодезия, картография и кадастър с нов офис в Пловдив

Агенцията по геодезия, картография и кадастър с нов офис в Пловдив

/КРОСС/ „Усилията на правителството са насочени към намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и повишаване на ефективността на обслужването им по места." Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев по време на откриването на новия офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Пловдив. Той се намира на пл. „Съединение"№3, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

„Средно на ден през пловдивския офис на агенцията се подават по около 200 заявления от граждани", съобщи заместник-регионалният министър. По-голямата част от тях са за издаване на кадастрални скици, стана ясно още от думите на Йовев, който подчерта, че Пловдивска област е не само втората по големина в страната, но е и с изключителен инвестиционен интерес.

В новия офис гражданите ще бъдат обслужвани на 10 гишета. От новите условия ще се възползват и служителите на агенцията, които ще работят в подобрена среда. До края на годината предстои да бъдат обновени офиси на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в още пет областни града - Ямбол, Кърджали, Видин, Перник, Хасково.

„В бъдеще предстои надграждане и разширяване на информационната система, за която Агенцията по геодезия, картография и кадастър отговаря, не само с кадастрална информация, но и със специализирана", коментира по време на събитието заместник-регионалният министър.

Той съобщи, че кадастралната карта на страната в електронен вид обхваща около 25% от урбанизираните територии, в това число всички големи градове. В област Пловдив кадастралната карта покрива близо 34%. Към момента се създават кадастрални карти и регистри на урбанизирани територии на още 20 населени места в областта за 2281 ха.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.