• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Агробизнесът търси кредити за новата стопанска година

Агробизнесът търси кредити за новата стопанска година

/КРОСС/ Как да си набавят средства земеделските стопани, които нямат дълга кредитна история и достъп до субсидии? - Това е въпросът, в чийто отговор често е разликата между процъфтяване на средните и малки фермери и техния фалит. От няколко години решение на тази дилема дава специализираното дружество „Агрион Финанс". Компанията е специализирана във финансирането на земеделски производители и предлага изгодни кредити по облекчена процедура и съкратени срокове. Дружеството предлага стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Информация за пълните условия на финансирането може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.
„Предлаганите от Агрион финансови продукти са разработени така, че да подпомагат дейността както на големите земеделски производители, така и на малките фермери", съобщиха от ръководството на компанията. Дружеството не поставя ограничения за сектора, в който работи земеделският производител. От „Агрион Финанс" поясниха, че няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди.
При стандартните ипотечни кредити минималният размер на кредита е 10 хил. лв. а срокът за погасяване е до 15 години. „Агрион Финанс" гарантира прозрачна лихва за целия период, а парите могат да бъдат използвани с цел инвестиции, покупка на земя, други капиталови разходи и пр. За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на другите кредитни институции. „Агрион" не събира такси за разглеждане на документи и за ангажимент. За обезпечение се приема земеделска земя или друг недвижим имот, като оценката на земята се извършва от висококвалифицираните експерти на компанията и е абсолютно безплатна за кредитополучателя.
Подобни са условията и на специализирания кредит за оборотни средства, който е сред най-популярните в страната. Той е с гратисен период от 12 месеца, като обезпечението е земеделска земя. Парите могат да бъдат използвани за покриване на текущи разходи като покупка на семена, торове, препарати горива и др. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници.
Щастливи сме, че все повече начинаещи и малки фермери се обръщат към нашите продукти и ние им помагаме да започнат развиването на сериозно земеделие по европейски стандарти, казаха от „Агрион Финанс". Условията и възможностите да финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора.
Едно от най-сериозните предимства на компанията е, че предлага до 100% финансиране на сделката при лизинг на земеделска земя. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион" и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.
„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често са лишени от финансиране", казаха от „Агрион Финанс". Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, категорични са експертите в агросектора.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.