• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Зам.-министър Ахладова се срещна с директора на Европейския институт за равнопоставеност на половете

Зам.-министър Ахладова се срещна с директора на Европейския институт за равнопоставеност на половете

/КРОСС/ Заместник-министър Десислава Ахладова се срещана с директора на Европейския институт за равнопоставеност на половете Вергиния Лангбак.

По време на срещата зам.-министър Ахладова информира Лангбак за предприетите от страната ни стъпки за постигане на напредък в борбата с насилието над жени. Тя изтъкна, че въпросите, свързани с насилието срещу жени и момичета и борбата с всички форми на дискриминация срещу тях, сериозно ангажират вниманието на всички български институции.

„Към настоящия момент, с оглед въвеждането в българското законодателство на принципите и изискванията на Истанбулската конвенция преди ратифицирането й, са изготвени проекти на нормативни изменения в гражданскоправната и в наказателноправната област, които след преминаване на процедура на обществено обсъждане предстоят да бъдат внесени в Министерския съвет и впоследствие в Народното събрание", каза още зам.-министър Ахладова. И допълни, че Министерството на правосъдието е ангажирано с проблематиката, свързана с домашното насилие, като съобразно своята компетентност отговаря за финансирането на програмите и обучението по Закона за защита от домашното насилие. Така ежегодно по бюджета на МП се определят средства за финансиране на проекти на юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват дейности за разработване и изпълнение на програми за превенция и защита от домашно насилие.

Тя увери Лангбак, че присъединяването на Европейския съюз към Истанбулската конвенция е приоритетно досие за България в рамките на работна група FREMP и страната ни подкрепя присъединяването на Европейския съюз към Конвенцията. „В зависимост от напредъка, постигнат от Естония, по време на Българското председателство ще продължим активно да работим по финализирането на Кодекса на поведение и по разглеждането на проектите на решения за сключването на Конвенцията от Европейския съюз", категоричен бе зам.-министърът.

Вергиния Лангбак и зам.-министър Десислава Ахладова се обединиха около тезата, че липсва пълноценна база данни за насилието над жени и такава трябва да бъде създадена с помоща на всички институции и ще си сътрудничат занапред в тази област.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.