• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Airbus печели Crystal Cabin Award в няколко категории на изложението Aircraft Interiors Expo 2017

Airbus печели Crystal Cabin Award в няколко категории на изложението Aircraft Interiors Expo 2017

/КРОСС/ Airbus спечели за първи път в две категории на годишното изложение Crystal Cabin Award. Отличените проекти са ‘ReTrolley' в категорията по-зелена кабина, здраве, сигурност и околна среда, и ‘Smart Cabin Reconfiguration'в категорията  хардуер за пътнически комфорт. Airbus получи две допълнителни отличия за партньорство в проекта ‘Smart Onboard Wheelchair' в университетската категория и in the ‘Octaspring Lightweight Seat Cushion' в секцията материали и компоненти.

"Победата в няколко категории в авиационните Оскари показва, че ние постоянно постигаме най-новото в иновативни дизайнерски решения за кабината", каза Инго Вугетцер, вице-президент на Airbus маркетинг кабини. "Това означава, че ние оставаме верни на нашите принципи за въздушното пространство, доставяйки комфорт и предимства, и за пътниците, и за авиокомпаниите."

Чарлз Шампион, изпълнителен вице-президент инжинерство, допълни: "Наградите демонстрират, че ние се стремим заедно с нашите партньори, постоянно към иновации за нашите клиенти и пътници по целия свят.  Гордея се с екипите, които работиха наистина здраво и ги поздравявам за техния заслужен успех."   

Описание на отличените проекти:

ReTrolley

ReTrolley - рециклиращата количка разпределя отпадъците още при събирането им на пътеката, което намалява тяхното количество до 30% чрез ръчно пресоване. Това спестява място в кухнята и увеличава дела на рециклируемите отпадъци, тъй като авиокомпаниите търсят нови и прости решения, които намаляват влиянието върху околната среда. Само разделени рециклируеми отпадъци могат да се рециклират. ReTrolley е решение базирано на концепцията предложена за първи път от студентите от университета в Сао Пауло и развита в последствие от специалистите по иновации в Airbus. Като част от програмата на Airbus BizLab Accelerator, концепцията беше тествана през миналата година с авикомпаниите с помощта на демонстрант.

Smart Cabin Reconfiguration

Интелигетно решение за реконфигурация на кабината- най-малко три места остват незаети при много полети. Сега пътниците могат да се възползват от това. Проектът "Smart Cabin Reconfiguration", без много усилия, освобождава пространството в кабините на  A320. Използват се подвижни седалки създадени в сътрудничество с производителя Recaro.

В сътрудничество с THK определени седалки се монтират на релси и дават възможност на кабинния екипаж да регулира пространството на базата на резервациите за съответния полет. Член на кабинния екипаж може да намали реда с едно място и да движи предния ред както седалките на кола. Така пътниците могат да се възползват от повече място за краката.

Smart Onboard Wheelchair

Интелигентен инвалиден стол на борда - за пътниците с ограничена подвижност.  независимостта на борда на самолета е много желана. Това става възможно с инвалидна количка, която пътникът може да превърне в тоалетната чиния без чужда помощ и без да са необходими структурни промени в тоалетната на самолета. Инвалидната количка е проектирана от студенти от Университета за приложни науки в Хамбург с подкрепата на Airbus експерти. Проектът е тествана с хора в инвалидни колички. Тяхната оценка е: лесно се обслужва, стабилна и безопасна.

Octaspring Lightweight Seat Cushion

Комфортът в кабината е един от най-важните приоритети за пътници и дизайнерите непрекъснато се стремят да го увеличат. В сътрудничество със Студио Модерна, Boxmark и Stelia, Airbus е намерил начин да направи седалката по-комфортна и същевременно да спести тегло. Дишащата "Octaspring" хоризонтална част с винтови пружини, изработени от пяна с различни нива на плътност помага за равномерно разпределяне на телесното тегло на пътника по цялата седалка. Също така осигурява по-добра вентилация във вътрешността на възглавницата. Тази възглавница е около една трета по-лека от изработената изцяло от пяна, изравнява налягането и улеснява ергономична позиция за сядане.

Crystal Cabin Award е водеща международна награда за високи постижения и иновации в интериора на самолетите, спонсориран от град Хамбург. 85 кандидат-студенти от 21 страни представиха най-новите иновации в седемте категории на конкурса.

За Airbus

Airbus е глобален лидер в аеронавтиката, космоса и свързаните с тях услуги. През 2016г. компанията генерира 67 милиарда евро постъпления с обща работна ръка от около 134 000 служители. Airbus предлага най-широката гама от пътнически самолети с от 100 до над 600 места. Airbus е и европейски лидер, предлагащ военни транспортни самолети, както и втория по големина производител в космическата индустрия. При хеликоптерите, Airbus предлага най-ефективните граждански и военни роторни решения в световен мащаб. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.