• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Фондацията Airbus изпрати хуманитарна помощ в Хаити

Фондацията Airbus изпрати хуманитарна помощ в Хаити

/КРОСС/ Airbus Foundation и Action Against Hunger - France (ACF) изпратиха тестов самолет Airbus A330 да транспортира около 20 тона хуманитарна помощ за Хаити. Машината превози също до Хаити и 29 френски цивилни служители по сигурността, както и хуманитарни работници от други неправителствени организации - Фондация Veolia, Première Urgence, Handicap International, Humedica и Medair, както и ACF. Хуманитарната помощ е била натоварена снощи в Лион и А330 е излетял тази сутрин с дестинация Порт-о-Пренс.

Доставките ще бъдат раздадени на нуждаещи се хора в Хаити, засегнати през миналата седмица от урагана Матю. Стоките са събрани от ACF и включват съоръжения за пречистване на вода, хигиенни материали, запаси от питейна вода, домакински и семейни комплекти за хигиена.

Фабрис Брежие, главен изпълнителен директор на Airbus, каза: "Предоставянето на помощ на жертвите на опустошителния тайфун, който разтърси Хаити миналата седмица е един от най-важните приоритети на фондацията Airbus днес и за нас е много важно да помогнем на жертвите да имат достъп до чиста вода."

Андрея Дебан, изпълнителен дирактор на Airbus Foundation, каза: "Работата с неправителствени организации в такава жизненоважна дейност е в основата на мисията на Airbus Foundation. Чрез сътрудничество и партньорство ние влагаме нашите различни продукти и услуги в общата ни мисия, включително хеликоптери за транспорт и сателитни изображения за оценка на щетите."

През последните години Airbus, чрез своята фондация има изградена глобална мрежа от авиокомпании и организации за подпомагане и подкрепа на международните хуманитарни каузи. Полети за доставка с нови, тестови самолети са били използвани в редица случаи при транспортирането на стоки за населението в нужда по целия свят. Това е 48ми хуманитарен полет, с който Airbus Foundation е съдействала на различни места по целия свят.

Благодарение на уникална мрежа от хеликоптерни оператори в областта, Airbus Helicopters Foundation, посестрима на Airbus Foundation, координира в рамките на няколко часа полетите между хеликоптерите, след като урагана удари Хаити. Така Airbus Helicopters Foundation успява да подпомогне редица хуманитерни мисии и в частност Международната федерация на червения кръст и червения полумесец, Кризисния център на френските външните работи и дейността им все още е в ход.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.