• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Airbus стартира петото издание на глобалното предизвикателство за студенти Fly Your Ideas

Airbus стартира петото издание на глобалното предизвикателство за студенти Fly Your Ideas

/КРОСС/ За пъти път чрез състезанието Fly Your Ideas, Airbus предизвиква студенти от целия свят да създават иновативни идеи за бъдещето на авиацията.

Airbus Fly Your Ideas е уникално глобално студенско състезание, създадено да установи силна и дългосрочна връзка между Airbus и следващото поколение иноватори. Всеки две години състезанието предлага уникални възможности на студентите по света да създават иновативни идеи в сътрудничество с Airbus чрез истинско предизвикателство - реална среща с авиационната индустрия и така да развият ценни умения за своята кариера. Това включва обучение за работа в екип, управление на проекти, както и комуникационни качества.

Новото в последното издание е, че студентите трябва да предложат решения за индустрията, които са иновации днес, или в бъдеще, като им гарантира размяна на идеи, които са приложими днес или разкриват възможности за утре.

Ключовите идеи, представени от студентите са:

Бизнес модел: Какво друго, освен транспортиране, може да се извършва със самолет?
Летателна оперативност: Как могат да се използват данните, за да се подобри оперативността на полетите?
Преживявания на пътниците: Как може новите процеси да улесняват пътниците при качване и слизане от самолета, като същевременно се увеличават възможностите за пренос на багаж?
Дизайн: Как изкуственият интелект може да подкрепи дизайна на самолета и/или производството?
Производство: Как може в производството да се оптимизира изхвърляването на отпадъци и да се гарантира устойчивост на ресурсите?

"С Fly Your Ideas 2017, Airbus предлага иновативния си опит за екипна работа с най-изобретателните студенти," каза Чарлз Чампион, изпълнителен вицепрезидант на Airbus инженеринг. "Ние ценим и насърчаваме този тип взаимноизгодно сътрудничество, което дава възможност на студентите да прилагат своето творчество в изключително богата среда за обучение, както и да се подготвят за силно конкурентния пазар на труда. За Airbus това е възможност да се създадат нови идеи с въображение и без ограничаване на мисленето на свежи умове."

Регистрацията за Fly Your Ideas 2017 е отворена от 31 май, на www.airbus-fyi.com. Студентите трябва да се регистрират в отбор от три до пет участника. Насърчава се включването на отбори с различни националности, опит и дисциплини - от инженерство и маркетинг, до наука и дизайн. Отборите трябва да бъдат съпроводени от академичен ментор, представител на една от студенстките институции. Проектите се оценяват от експерти на Airbus и всички отбори получават обратна връзка и за първи кръг - остават 50. Избраните за 2-ри кръг получат значителна подкрепа и насоки от Airbus наставници, за да развият своята идея в подробен проект. Пет отбора се избират за кръг 3, където се изисква студентите да тестват, да създадат прототип или да визуализират своите решения. Накрая екипите представят проектите си на експертно жури, когато през май 2017 ще се избере отбор-победител. Наградата за първо място е € 30,000, а за вторите места е по € 15,000.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.