• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Първо изцяло собствено тренировъчно съоръжение на Airbus в Азия

Първо изцяло собствено тренировъчно съоръжение на Airbus в Азия

/КРОСС/ Специализирано в подготовката на следващото поколение пилоти и инженери по поддръжката

Airbus основава тренировъчен център в Aerocity, Ню Делхи, за да подкрепи нарастващата нужда на Индия от пилоти на самолети Airbus и инженери по поддръжката. Новаторският център за обучение на Airbus Индия е осъществен благодарение на П. Ашощ Гаджапанти Ражу, министър на гражданската авиация и Том Ендерс, главен изпълнителен директор на Airbus, в присъствието на Джаярт Синха, държавен министър за гражданска авиация на Индия.

Индия е най-бързо развиващият се авиационен пазар в света и се очаква да продължи да расте с 9.3% на годишна база през следващите 20 години, изпреварвайки средното за света покачване с 4,6%. Броят на пътуванията на глава от населението в Индия се очаква да се увеличи четири пъти до 2035 г., което се дължи на комбинация от икономически и демографски фактори.

За да се погрижи за това огромно търсене, Airbus прогнозира необходимост от най-малко 1 600 нови пътнически и товарни самолети до края на 2035 г. Последващото увеличение на индийския флот в експлоатация паралено ще създаде необходимост от над 24 000 нови пилоти и инженери по поддръжката.

"Бързо растящият парк пътнически самолети трябва да бъде съчетан с адекватно наличие на опитни пилоти и инженери по поддръжката. Тренировъчният център на Airbus е точното съоръжение, което ще помогне за увеличаване на специализирания персонал и по този начин ще развие многократно авиационен сектор в Индия, каза г-н П. Ашощ Гаджапанти Ражу, министър на гражданската авиация.

"Ние сме едва в самото начало, когато става дума за развитието на гражданското въздухоплаване в Индия. Този център за обучение ще бъде първото подобно съоръжение изцяло притежавано от нас в Азия. То е символ на нашето трайно партньорство с тази страна ", каза Том Ендерс, главен изпълнителен директор на Airbus.

Учебният център на Airbus Индия с площ от почти 7000м2 ще бъде построен в модулна концепция, за да влезе в експлоатация до края на 2018 г. с два A320 летателни симулатора, с идеята да се разрасне до четири и по-късно до шест симулатора. Той ще започне с начален капацитет на обучение на над 800 пилота и 200 инженери по поддръжката годишно.

Центърът ще се грижи най-вече за оператори на Airbus в Индия и региона. Airbus има повече от 250 въздухоплавателни средства в експлоатация в Индия и над 570 са по поръчка на индийските авиолинии.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.