• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

“Fly Your Ideas“ на Airbus - 50 отбора във втори кръг на петото издание на световния конкурс

“Fly Your Ideas“ на Airbus - 50 отбора във втори кръг на петото издание на световния конкурс

/КРОСС/ Безпрецедентно участие на студенти от цял свят в търсене на иновации в летенето

Рекорден брой студенти от цял свят -5,499 се регистрираха за участие в петото издание на глобалния студенстки конкурс на Airbus "Fly Your Ideas", организиран в партньорство с UNESCO.

Група от 60 експерти и иноватори от Airbus разгледаха идеите на 356 отбора от 89 държави. Процесът на строга оценка се проведе в четири различни локации на Airbus във Франция, Германия, Испания и Великобритания. 50 студентски отбора бяха избрани за втория кръг на състезанието, който ще започне през януари 2017.

Конкурсът се води от екипи регистрирани в Азиатско-тихоокеанския регион. В 50те отбора участват общо 202 студенти, представляващи 38 различни националности. 52% от отборите са със смесен състав от жени и мъже, две трети от всички отбори са разнообразни по някакъв начин, например с представители на различни държави или изучаващи различни предмети. Това е отражение на ангажимента на Airbus за разнообразие, което той вижда като основен двигател за иновации и успех.

Иновативните идеи на 50-те избрани екипи включват роботизирани багажни колички, нови решения за събиране на енергия и приложения за виртуална реалност.

""Fly Your Ideas" е уникална инициатива и ние сме горди, че компанията е повсеместно ангажирана и служителите на Airbus подкрепят конкурса, или като оценяващи, ментори или експерти. ", каза Чарлз Шампион, изпълнителен вицепрезидент инженеринг на Airbus "Предлагаме на студентите рядката възможност за директно взаймодействие със старши специалисти от всички сектори на бизнеса. От своя страна тези експерти ще се възползват от директна интеракция с таланти от целия свят, които споделят общата страст към една от най-вълнуващинте индустрии в света."

Всеки отбор има 100 дни, за да изглади и развие неговата идея. Първите пет отбора ще преминат в трети кръг, където ще прекарат една седмица в базата "ProtoSpace" в Тулуза, в главна централа на Airbus, където ще създават прототипи, ще тестват и визуализират идеите в реална следа с помощта на високотехнологично оборудване и под професионалното ръководство на Airbus. Отборът-победител ще получи награда от 30,000 Евро, отборът-подгласник 15,000 Евро, които ще им бъдат връчени на специално събитие през май 2017.
От януари 2017 50те отбора ще започнат да развиват техните идеи и да споделят прогреса си със снимки, скечове и истории, на www.airbus-fyi.com.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.