• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Airbus подкрепя глобално споразумение за CO2 стандарт

Airbus подкрепя глобално споразумение за CO2 стандарт

/КРОСС/Airbus приветства стандарта за CO2 емисии за търговски самолети, предложен от Международната организация за гражданска авиация (ICAO), авиационния комитет за опазване на околната среда (CAEP) на 8-ми февруари 2016 г. в Монреал, Канада. Споразумението на ICAO "CO2 стандарт " е резултат от дейността на работна група от експерти от правителствата и наблюдатели, и ще бъде одобрен по-късно тази година от Съвета на ICAO.

Целта на този стандарт за сертифициране е да се намали отделянето на CO2 емисии от авиацията чрез насърчаване на въвеждането на гориво-ефективни технологии в разработването на самолети, подмяната на по-старите машини с по-нови и по-ефективни. Това е част от по-всеобхватни действия, насочени към преодоляване на въздействието на авиацията при изменението на климата, включващи подобрения в извършването на полетите, внедряване на устойчиви реактивни горива, намаляване на шума и други емисии, заедно с развитието на глобален пазар, базиран на договорените мерки за авиация от Общото събрание на ICAO през октомври 2016.

Airbus инвестира значително в подобряването на екологичните показатели на своите продукти и услуги, последователно достигайки до най- ефективния екологичен самолет на пазара, който посреща и надхвърля изискванията на околната среда. A320neo намалява емисиите на CO2 с 15%, нараствайки до 20% до 2020 г.; A350 XWB намалява въглеродните емисиите с 25% в сравнение със самолета, който замества. През 2017 г., A330neo ще предложи намаляване с 14% на CO2 емисиите, а А380, който е в експлоатация от 2007 г. насам, показва намаляване с 40% на CO2 емисиите в сравнение с предишното поколение големи самолети. Airbus ще продължи да се стреми да удовлетворява и да надминава амбициозните изисквания за отделянето на емисии както за настоящите, така и за бъдещите самолети.

Базиран в Тулуза, Франция, Airbus е водещ производител на търговски самолети с най-съвременното, пълно и ефективно семейство, които варират в капацитета от 100 до над 500 места. С назначени повече от 55,000 души, Airbus е шампион в иновативните технологии и има проддени над 16 300 самолета на повече от 400 клиенти по целия свят.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.