• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

ОRACLE TEAM USA и Airbus: Загрявка за финалното състезание Нова, летяща АС Сlass яхта бележи две години успешни иновации

ОRACLE TEAM USA и Airbus: Загрявка за финалното състезание Нова, летяща АС Сlass яхта бележи две години успешни иновации

/КРОСС/ORACLE TEAM USA представиха своята нова яхта, разработена съвместно с Airbus. Тя ще се състезава в America's Cup през юни 2017. Катамаранът American AC Class обединява много нововъведения, резултат от двугодишно партньорство между лидерите в инженерния дизайн, в което Airbus е официален партньор на Oracle Team USA.

"Новата АC Class яхта представя какво могат да постигнат заедно водещи шампион по плаване и производител на самолети. Ние споделяме науката за аеродинамиката и сме горди от пионерския дух на двата отбора и тяхното желание да изпъкнат с осъществяването на AC Class.", каза Charles Champion, изпълнителен вицепрезидент по инженерство на Airbus. "С ORACLE TEAM USA си поставихме за цел да подкрепим отбора в проектирането на яхта, с която да спечелят за трети пореден път трофея America's Cup. С нетърпение очакваме да видим тази лодка летяща над водата през юни!"

Летенето и плаването имат много прилики в области като аеродинамиката, композитните материали и структурите, хидравликата и системите за контрол, събирането на информация и анализ. В резултат на това, новата AC Class яхта включва по-леки и здрави компоненти.
За да е стабилна яхтата по време на глисаж, е необходима нова високотехнологична система за контрол. От началото на 2017г., Airbus предоставя опита си в създаването на такъв тип системи. Иновации в тази област са необходими, за да се позволи на екипа да „лети" на подводни криле през цялото състезание, което е ключов момент за превъзходство в следващата America's Cup.

„Иновативната „система за контрол" на тази лодка е заимствана от света на космическите технологии. Тази хидравлична система ни позволява активно да контролираме подводните крила и цялостната стабилност на яхтата със значително подобрение в поведението.", заяви Грант Симър, изпълнителен директор на ORACLE TEAM USA. "Партньорството с Airbus значително надминава първоначалните ни очаквания и показва гъвкавост, адаптивност и готовност за иновативни решения според нуждите ни. Ние наистина израснахме и се развихме заедно!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.