• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бъчварова: Поисках оставката на ректора на Академията на МВР и вчера я получих

Бъчварова: Поисках оставката на ректора на Академията на МВР и вчера я получих

/КРОСС/Вчера поисках оставката на ректора на Академията на МВР и я получих. Това каза по време на блиц-контрола в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на въпрос на депутатът от БСП Атанас Мерджанов във връзка с промените в Закона за МВР и оставката на ректора на Академията на МВР, предаде Фокус.

„Преди два дни поисках оставката на ректора на Академията на МВР. Получих я. Причините са първо системните проблеми, които Академията има, за които съм говорила с ректора",заяви министърът. Бъчварова поясни, че е обсъдила с ректора и заместника ѝ, възможностите за развитие и подобряването на дейността на Академията на МВР, но въпреки тези разговори те са си позволили нещо, което в МВР не се е случвало.

"Те прескочиха определени нива, за да провеждат политика, която не е в синхрон на политиката на МВР. Като министър не мога да толерирам такова поведение", добави Бъчварова. Мерджанов заяви в реплика, че никой не оспорва нейното право като министър да постъпва така. По думите му, се получава усещането за двоен стандарт. Според него е необходимо служителите от МВР да са наясно с готвените промени в Закона за МВР. Министър Бъчварова поясни, че е последният човек, който ще отхвърли една добра идея за МВР, само защото е предложена от някой друг.

Министър Бъчварова поясни, че не обявява всичките си критики към ръководството на Академията на МВР. По отношение на промените и концепцията за реформа, в Закона за МВР, тя заяви, че са спазили всички правила за гарантиране на публичност по предложените проблеми.

"Преживяхме нещо през ноември. Не допуснах това да се случи тук", добави вътрешният министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.