• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Бабикян: Държавата ни не е фалирала, ситуацията не е чак толкова лоша

Бабикян: Държавата ни не е фалирала, ситуацията не е чак толкова лоша

/КРОСС/ "Допълнителното напрежение по темата за актуализацията на бюджета е изключително благодарение на политиците ни в и извън парламента и не е толкова заради икономическите показатели и изпълнението на бюджета към средата на годината." Това каза в предаването на БНТ „Референдум" политологът Антоний Гълъбов.

"Същественият проблем в актуализацията на бюджета е обикновено качеството на управлението. Обикновено винаги се мисли и говори за това колко приходи е заложено да бъдат събрани, а рядко се говори за това, че може би държавата трябва да намали разходите си в определени сфери и по определени пера", добави Гълъбов.

"Позициите на ГЕРБ и ДПС ми изглеждат логични и оправдани. Нагласата на хората, че състоянието на икономиката ни се влошава може да спомогне за допълнителното продължаване на кризата в България, защото хората ще продължат да не слагат парите си в банки, няма да инвестират в една или друга област и така нататък." Това каза от своя страна политологът Димитър Ганев.

"Това, което показват цифрите е, че държавата ни не е фалирала както се опитват гръмогласно някои политици. Да, ситуацията не е в добро положение, но фактите и цифрите в БНБ и финансовото министерство показват, че ситуацията не е чак толкова лоша колкото се опитват да ни убедят." Това заяви от своя страна Арман Бабикян, експерт по политически пиар.

"Аз не вярвам, че на 46-47 процента от хората им се е влошил живота както показват някои социологически изследвания, по-скоро при тях няма промяна в нивото им на живот, а отрицателното им мнение е в резултат на постоянното политическо облъчване как живота ни се влошава, как с вълната от бежанци миналата година са дошли хора, които ще ни изядат храната и редица други драми и драматизация относно всеки проблем, с който страната ни се сблъска. Да, не отричам, че страната се сблъска с много проблеми, но усилването и драматизацията им е изключително по вина на политиците ни", добави той.

"Преекспонирано е това с актуализацията на държавния бюджет, защото не мога да приема насериозно една актуализация да се прави още в средата на годината, тъй като има още много неща и събития, които могат да се случат до края на годината в едната или другата посока." Това каза проф. Гарабед Минасян от Института за икономически изследвания на БАН.

"На всички беше ясно още в началото на годината, че ако Здравната каса трябва да разчита само на своя бюджет, той няма да й стигне и ще се наложи актуализация. Така че актуализацията не трябва да е свещена крава и да не се пипа." Това каза от своя страна Иван Нейков, председател на Балканския институт по труда и социалната политика.

"Въпросът е, че хората не разбират причините за цялостната актуализация на държавния бюджет и не считат, че тази актуализация ще се отрази положително на техния живот. Дефицитът елементарното му обяснение е днес да си изядем утрешната кифла. Един дефицит може да бъде оправдан с целите, за които ни трябват определени пари и именно тук в дебатите около това трябва или не трябва актуализация на бюджета се загуби целта защо правим това", каза още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.