• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

ДПС няма да подкрепи актуализацията на бюджета

ДПС няма да подкрепи актуализацията на бюджета

София /КРОСС/ Спорът не е за актуализацията на бюджета, а за параметрите му. Това каза от трибуната на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.
„Ако днес имахме програма, единствено с по-оптимистичните приходи, заложени в предишния кабинет, нямаше да вкараме страната в режим на свръхдефицит. Политическата отговорност се носи пред избирателите и ние я понесохме. България за трети път влиза в режим на свръхдефицит с много тежки последици за макроикономиката. Точно затова казваме, че дебатите днес са дебати за КТБ отново", заяви Местан. По думите му когато говорим за КТБ, само смирението няма да е достатъчно - необходим е катарзис, като политическа и наказателна отговорност.
„Именно защото е засегнат значим публичен интерес, нека не заблуждаваме българското общество. Гарантираните влогове в КТБ ще се изплащат с данъците на всички български граждани. Това ще се случи, защото трябва да се случи. Такъв е законът. Не можем да се правим, че нищо не се е случило", подчерта Местан.
Той каза още, че от ДПС няма да подкрепят актуализацията на Бюджет 2014.
„Ние поехме своята политическа отговорност за актуализацията на бюджета. Признахме, че има дисбаланс между приходи и разходи. Служебният кабинет съобрази ли разходите си с тази тенденция? Изразходи 300 милиона лева над планираните. Чия е отговорността? Настояваме за ясна политическа отговорност", заяви Местан. „Комисията по бюджетни финанси събра мнозинство за подкрепа на актуализацията. Ще се въздържим от подкрепа с мотивите, че не е отбелязана отговорността на служебния кабинет за дефицита и свръхразходите му. Защото когато с един акт страната ни ще влезе в режим на свръхдефицит, дължим на гражданите истината за първопричините за случая КТБ. Не може да се имитира дълг от 3 млрд. лева без да сме казали на българските граждани защо, без да поемем политическа отговорност", каза още председателят на ДПС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.