• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Разследват Юнайтед, уволнението на Мойс позлатило клуба

Разследват Юнайтед, уволнението на Мойс позлатило клуба

/КРОСС/ Манчестър Юнайтед ще бъде разследван от контролните органи на американската борса, заради начина, по който бе уволнен мениджърът Дейвид Мойс, твърди "Сън". Подозира се, че собствениците сем. Глейзър хитро са пуснали слуховете за изгонването на шотландеца ден преди официалната информация за уволнението в понеделник. Целта е била повишаване на акциите и тя е постигната.

Стойността на клуба е скочила с 209 милиона долара Инвеститорите подозират, че предварително изтеклата информация към журналистите за готвения шут за мениджъра е довела до повишаване на цената на акциите със 7%. Евентуалното наказание за Юнайтед е порицание или най-много глоба от фондовата борса в Ню Йорк, където се котират акциите на клуба. По правило акционерите трябва да получат първи важната информация, пише в. "7 дни спорт".

Разликата на цените на акциите при назначаването и при уволнението на Мойс говори красноречиво колко хитро са разиграли картите си собствениците Глейзър. През юли, когато бе обявено че шотландецът наследява сър Алекс Фъргюсън, акцията е струвала 16.14 долара. Оттогава цената непрекъснато пада, а от януари се смъква под 15.50, като най-евтина е през втората половина на февруари-под 14.50 долара.Пред задаващите се големи финансови загуби семейство Глейзър организира хитро акцията "Уволнение", която доведе до невероятния скок на цената на акциите до 18.18 долара.

Пред заплахата от разследване на действията на клуба, говорител на Юнайтед увери: "Ние изпълняваме стриктно изискванията на борсата в Ню Йорк, така че за нас няма никакъв проблем."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.