• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Президентът на Албания анулира датата на местните избори

Президентът на Албания анулира датата на местните избори

/КРОСС/ Президентът на Албания Илир Мета обяви, че анулира датата за местните избори, които бе насрочил за 30 юни. В страната продължават антиправителствени протести, при които вчера отново се стигна до сблъсъци с полицията.

Премиерът Еди Рама обаче увери, че вотът ще се състои.

Настоящите условия не позволяват провеждането на демократични избори и подкопават всяка възможност за започване на преговори за членство на Албания в Европейския съюз, заяви президентът Мета в писмо, разпространено от неговата пресслужба. 

Премиерът Еди Рама обаче заяви при визита в южната част на страната, че вотът ще се състои.

„Изборите ще се проведат на 30 юни и социалистическото мнозинство е решено за извърши правосъдната реформа, която е от критично значение за бъдещето на Албания в ЕС“, каза той.

Единствената институция, която би могла да уреди спора, е Конституционният съд, но той бе разпуснат в рамките на дълбоката реформа на съдебната система, отбелязва Франс прес.

Снощният протест се състоя два дни след като германски вестник публикува записи, на които мъж твърдял, че ще купува гласове за управляващите в Албания. Това според опозиционния лидер Лузим Баша е доказателство, че управляващите манипулират изборните резултати и така са спечелили вота през 2017 г.

Опозиционните сили, които стоят зад протестите, определиха президентската позиция като първи резултат от борбата с Еди Рама заради мнението им, че корупцията в управлението прави честните избори невъзможни. Противниците на премиера не желаят да преговори с Рама, допълва Би Би Си.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.