• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Новият албум на “Мистерията на българските гласове” с официална световна премиера на 25 май 2018!

Новият албум на “Мистерията на българските гласове” с официална  световна премиера на 25 май 2018!

/КРОСС/ BooCheeMish” излиза почти 20 години след последният студиен запис на хора!

 Новият албум на "Мистерията на българските гласове" ще бъде официално на световният музикален пазар на 25 май 2018 г., съобщават продуцентите му от Шуберт мюзик пъблишинг. Той носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав.  Това е и първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам.

У нас "BooCheeMish" ще бъде достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Те ще са достъпни в България два дни преди световната премиера на албума и така от 23 май "BooCheeMish" ще бъде наличен на българския пазар. Можете да го намерите в книжарици “Сиела” в цялата страна, в бензиностанции OMV и Shell. След 25 май албумът ще бъде наличен и във всички дигитални платформи. 

                     

Важно: от утре (16 май) албумът ще е достъпен за предварителна продажба и то с 15 % отстъпка единствено онлайн на: https://ciela.com/muzika. Отстъпката ще важи в рамките на 6 дни и единствено за онлайн поръчки.

 Раждането на "BooCheeMish" е плод на над двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Дед кен денс и като композитор и изпълнител на филмова музика. Тя е носител на  "Златен глобус" за музиката към филма "Гладиатор", създадена съвместно с композиторът Ханс Цимер.

В албумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. С неповторимо присъствие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са специално композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.   Официален разпространител на албума (извън България) е независимата немска звукозаписна компания Професи Пръдакшънс.

12-те изключителни музикални произведения предлагат ново, уникално изживяване за ценителите и феновете на "Мистерията на бългаските гласове".  Част от тях са разработки на основата на български фолклорни мелодии със съвременно звучене и на световно ниво. Дни преди премиерата престижни световни медии, като британските списания MOJO и Song Lines, отразиха предстоящото излизане на албума, като събитие в музикалния свят и публикуваха интервюта с участници в проекта.

На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна - в рамките на фестивалa Варненско лято. През 2017 г. хорът представи новите песни от албума най-напред пред българска публика с вълнуващи концерти в София и Пловдив. От тогава до днес "Мистерята на българските гласове" направи редица блестящи концерти в Белгия, Холандия (в рамките на фестивала Le Guess Who?), Италия и други. През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Щерева

Прекалено шумна е рекламата около този проект и новия албум.Но това няма да прикрие неговата пълна несъстоятелност. Той е абсолютен провал и обезличаване на Мистерията. Само използват гръмкото им име. Превърнали са ги в брошка на ревера на Лиса Джерард. Композициите са страшно скучни и некадърни, няма колаборация,скучно и незапомнящо се.В Белгия музикалните експерти направо разпарчетосват проекта. Хубаво е да са анализира, а не да се копира пратеното от пиарите на Шуберт мюзик, продуценти на нескопосния албум.

19.05.2018 20:23:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.