• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои

Паметникът на Съветската армия падна…От супергерои

/КРОСС/Паметникът на съветската армия в София е разрушен от... супергерои! Това не е предизборна игра, а част от сюжета на новите серии на популярния по света комикс с приключенията на Iron Man - Железния човек.

Iron Man идва в София благодарение на сценариста Брайън Майкъл Бендис и родения в България художник на комикси Алекс Малеев.

"Аз не знаех, че действието се развива в България въобще, докато не получих сценария", разказа Алекс пред bTV.
Той обаче не е изненадан.

"Не се учудвам, че сюжетът се развива в България, защото той го е написал за мен това нещо, и е като шега между нас двамата, която върви от години вече", разказва Алекс.

Сценаристът прочел в Интернет, че Националният дворец на културата е емблематична сграда в София. Затова решил една от ключовите сцени да се случи точно там.

На Алекс обаче, му хрумнала друга идея: "И му казах: "Слушай, ако ще разрушаваме нещо, да разрушим Паметника на съветската армия, защото от години вече хората искат да бъде премахнат".

Всъщност сред най-настоятелните за премахване на Паметника на Съветската армия са политиците. Депутати от РБ дори обмисляха идеята за софийски референдум за съдбата на монумента. Те регулярно призовават центъра на столицата да бъде освободен от паметника и той да бъде изпратен в музея на социалистическото изкуство.

Срещу искането им всеки път са политиците от социалистическата партия. В БСП смятат, че това е история, в която не бива да се намесваме.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напред, супергерои и покемони. Европа разчита на вас.

24.07.2016 12:04:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.