• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Три животоспасяващи операции са направени на малката Александра

Три животоспасяващи операции са направени на малката Александра

/КРОСС/ Три животоспасяващи операции са направили монтанските хирурзи на 10-годишната Александра, която вчера рано сутринта при все още неизяснени обстоятелства е паднала от прозорец на втория етаж на дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица.
Детето било открито 20 минути преди 7 часа сутринта от дежурната сестра на паважа до сградата. Малката Александра от стая 7 е полетяла от 7,7 метра височина.
Детето е с диагноза хиперактивност. В дома в Берковица живее и 12-годишната му сетричка Петя. Двете са в една стая с още две момиченца.
Домът за деца и младежи с умствена изостаналост в Балкана над града е дом за десетки момичета и момчета от цяла България. Александра и Петя са от Плевенско.
През последните години част от децата и младежите са изведени и настанени в центрове от семеен тип. Александра и Петя също трябвало да напуснат институцията и да заминат в такъв център в Плевен, но той все още не е готов, казаха от ръководството на дома.
Прозорецът, от който е полетяла малката Александра не би трябвало да се отваря от вътрешната страна, твърдят от персонала.
Прозорците на стаите са без дръжки. Хората от персонала ги поставят сутрин, когато проветряват , после затварят, свалят ги и ги прибират. Как Александра отворила прозореца и дали сама се е покачила там се изяснява от полицията.
Александра е с фрактура на черепа, тежка коремна травма, счупени ребра.
„Детето е в състояние на висок оперативен риск, с реална опасност за живота. Продължава да е в тежко общо състояние, на командно дишане, но независимо от това екипът се бори изцяло за неговото евентуално оцеляване" , каза шефът на хирургията в монтанската болница д-р Красимир Каменов.
В дома в Берковица в момента живеят 45 деца и младежи с различни умствени заболявания. Александра и сестра й Петя са две от петте непълнолетни деца там, съобщава "Конкурент".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.