• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Наводнението в Тексас може да освободи 350 алигатора

Наводнението в Тексас може да освободи 350 алигатора

/КРОСС/ Наводнението в югоизточната част на Тексас донесе големи неприятности на спасителен център за алигатори, в който живеят повече от 350 американски алигатори, съобщава Live Science.

Поройните валежи, изсипали се от тропическата буря Харви наводниха и "Gator Country", спасителен център за алигатори и приключенски парк в Бомон, Тексас. Водата вече е достигнала по-малко от 30 см от върха на външните заграждения на животните. Ако нивото на водите се покачи още и покриване на оградите, алигаторите могат да избягат, съобщава организацията KFDM.

"Никога не съм виждал [водата] толкова близо", заяви собственикът на "Gator Country" Гари Соридж (Gary Saurage) пред KFDM. "Продължителността и мощността тази буря са невероятни".

"Gator Country" е разположен на 15 акра площ - приблизително колкото 11 футболни игрища - в близост до магистрала 10 в Бомон. Целта на Соридж и екипът му на парка е да спасява алигатори, блокирани от бури, а също и така наречените "досадни алигатори", уловени в басейните и дворовете на хората, според сайта на парка.

Паркът е дом на голямо разнообразие и от други влечуги - включително крокодили и отровни змии - всичките вече преместени на безопасни по-високи места, съобщава KFDM.

В "Gator Country" има два големи алигатора - "Големията Ал" и "Големият Текс" с дължина повече от 4 метра, най-големите алигатори в плен в Тексас. Наскоро са преместени във каравани, за да не избягат.

Във видео, публикувано на Facebook страница на Gator Country Гари Соридж съобщи, че последните проверки потвърждават, че по-големите крокодили от парка са все още вътре. "Всички като че ли са си там", заяви той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.