• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Филип Попов: Не вижданията на ГЕРБ. Имаме алтернатива и смятаме, че е по-добра

Филип Попов: Не вижданията на ГЕРБ. Имаме алтернатива и смятаме, че е по-добра

/КРОСС/ Филип Попов, народен представител от ПГ на „БСП за България", в интервю пред радио К2, заяви позиции по следните теми:

Предложените от БСП промени в Закона за лечебните заведения

- С колегите ми предложихме промени в Закона за лечебните заведения, които да гарантират по-добра защита на работещите в тях. Те обаче бяха отхвърлени от управляващите, а аргументите бяха неясни и изсмукани от пръстите. Основната причина да бъдат отхвърлени е, че тези промени бяха предложени като алтернатива и то от опозицията.

Промените в Закона за гражданската администрация

- Предложенията за промени в Закона за гражданската регистрация, направени от ОП, бяха приети. Те засягат българите, родени в чужбина, които получават там две имена, да могат да се регистрират в България с три имена, стига да е подадена такава молба при раждането на детето.

Второто предложение за промени бе направено от ДПС. То е за това да бъдат върнати имената на починали граждани, сменени по време на така наречения възродителен процес. Тук обаче въпросът е спорен, защото няма как да се знае волеизявлението на починалия човек, дали иска или не да му бъде сменено името. Това предложение не бе прието.

Решението на БСП да внесе вот на недоверие на правителството

- Вотът ще бъде внесен, а темата е корупция, както вече беше обявено на конгреса. Ще се преговаря с останалите политически сили в парламента, които не са в управляващата коалиция, за подкрепа. Все още не е ясно кога точно ще бъде внесен, предстоят консултации. ПГ ще изпълни това, което ни е вменено от Конгреса и започваме работа. Но искаме да я прецизираме наистина, защото това е важна тема. Не е важна заради самия вот, а заради това как оттук насетне ще продължи България!.

Последните разкрития на БСП за корупция, злоупотреба с власт и шуробаджанащина от страна на управляващите доведоха до по-голяма нетърпимост в обществото към тези явления.

Свободата на словото в България и нападките на вицепремиера Валери Симеонов

- Не сме пропуснали този случай, постоянно правим декларации в тази посока. Винаги отбелязваме този рекет, аз дори не знам как да го характеризирам, върху свободната журналистика. Защото без това огледало на една власт, каквато и да е тя, тя просто става вредна за държавата!

Алтернативният бюджет на БСП и защо го предлага

- БСП винаги са правили отделни предложения, но в момента изготвяме нов поглед, нова политика по отношение на бюджета. Още повече, че този бюджет е предпоследен преди 2020, когато свършват евросубсидиите. С този алтернативен бюджет ние заявяваме нашата позиция - не приемаме начина, по който ГЕРБ и управляващите виждат развитието на държавата. Имаме алтернатива и смятаме, че тя е по-добра!

БСП предлага бюджет на развитието и на социалната политика на държавата. Повече държава, повече грижа за българския гражданин, за хората. Разбира се бюджетът на управляващите най-вероятно ще бъде приет, но това не означава, че БСП не трябва да предлагат своята алтернатива.

Държавният дълг на България от 27 милиарда и 322 милиона лева (29,03 %), т. е. почти една трета от Брутния вътрешен продукт.

- При всички положения това няма как да се отрази положително на държавата. Управляващите са изтеглили дълг от 17 милиарда, разпределили са тези пари по някакъв начин и идва моментът в който трябва тези пари да се връщат.

49-ият конгрес на БСП - защо беше нужен и защо се получиха разногласия

- Необходимостта за заседанието беше породена от големите въпроси, които стоят на дневен ред в момента пред страната - европредседателството и изготвянето на бюджета. Точно сега беше времето и мястото те да се дискутират.

Колкото до вътрешните противоречия в БСП, те очевидно породиха интерес в обществото. Хората, които атакуват сегашното ръководство на партията, не го правят на принципна основа. Мотивите са по-скоро лични. Не очаквам противоречията да доведат до някакви разломи. аистина се видя, че липсват принципни критики по отношение ръководството на партията, на парламентарната ни група. Факт е, че с председателството на Корнелия Нинова БСП спечели президентските избори, БСП удвои народните си представители в Народното събрание, БСП стана алтернатива на управлението.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

РАВНИС! РАВНЯВАЙТЕ ПО ГЕРБ, НО НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВИТЕ КОЛКОТО ГЕРБ

01.11.2017 22:47:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.