• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ананиев: Над 1 милион лева са загубите на туристическия бизнес само от отменени резервации около 3-ти март

Ананиев: Над 1 милион лева са загубите на туристическия бизнес само от отменени резервации около 3-ти март

/КРОСС/На 15 март ще обсъдим правилата за автомобилните състезания на специален форум в НС, каза председателят на транспортната комисия в парламента

Българските превозвачи заслужават да бъдат компенсирани, както и туристическия бизнес у нас, за вредите от гръцките блокади. Над 1 млн. лева е пострадал само туристическият бизнес в България от отменените резервации около празниците за 3-ти март.

Това коментира председателят на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев от Реформаторския блок пред БНТ тази сутрин.

Ананиев обясни, че процедурата по компенсациите е трудна, но вече има жалби до Европейския съд. Той уточни обаче, че поред регламента, парите от делата ще отиват в бюджета на ЕС. Втория вариант е бизнесът да заведе искове в гръцки съдилища, както и в български, от конкретни пострадали лица, каза Ананиев и добави, че асоциациите на превозвачите се организират за колективни искове.

По думите му, ключово е, че проблемът с незаконните блокади от гръцка страна се повтаря всяка година и затова изпълнителната и законодателната власт ще координират усилията си за намиране на трайно решение. Не може българският бизнес и ЕС да бъдат държани като заложници от група фермери всяка година, и то в ЕС, където е гарантирано правото на свободно движение на стоки, хора и капитали, посочи Ананиев.

Той съобщи, че е получил отговор от председателя на търговската комисия в гръцкия парламент, че България е права в протеста си и не е законно да се прави частна блокада от гръцки граждани.

По отношение на нерегламентираните гонки и дрифтове и зачестилите трагични инциденти с нерегламентирани състезания, на 15 март Настимир Ананиев организира кръгла маса с представители на МВР, сдружението на общините, клубовете на автомобилистите, Червения кръст, експерти и НПО, които заедно с комисията по транспорта да стигнат до работещ вариант за ограничаване на състезанията само в контролирана и регламентирана среда.

Категорично не могат да се правят гонки по улиците и пътищата - това застрашава и отнема човешки живот. Разчитам и на местната власт да участва в намирането на решение, каза още Ананиев и добави, че категорично условията трябва да включват присъствие на МВР, пожарна, КАТ, лекарски екип, разрешение от местната власт, отговорност на организаторите на състезанията. През законодателство ще регламентираме тези правила, категоричен бе Реформаторът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.