• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Н. Ананиев: Машинното броене на гласовете е решението за бързо и точно изчисляване на преференциите

Н. Ананиев: Машинното броене на гласовете е решението за бързо и точно изчисляване на преференциите

/КРОСС/Машинното броене на гласовете е решението за бързо и точно изчисляване на преференциите, каза народният представител Настимир Ананиев в студиото на "Лице в лице" по BTV. Решението на така наречената "заложническа криза" в Алрена Армеец е машинното преброяване и отчитане на резултатите, каза Настимир Ананиев.

Той добави, че за реформаторите е много важно да се запази и развие преференциалното гласуване и пътят за това е машинното гласуване и машинното броене. Това е отговорът на реформаторите на обвинението от страна на ДПС, които твърдят, че преференциалното гласуване е причината за големия брой объркани и недействителни бюлетини, каза депутатът. Според него машинното гласуване ще е много по-удобно за избирателя и няма да има сгрешени от него бюлетини, а при електронното броене няма да има грешки при броенето и пренасяне на преференциите
от бюлетините в протоколите.

Ние предлагаме бюлетините да минават през сканиращо устройство, което да отчита резултатите от гласуването и да разпечатва протокол за всяка избирателна секция, който да се разписва от трима от членовете на съответния СИК и едно техническо лице, работещо с преброителите машини, обясни народният представител. Така ще получаваме чисти, ясни и достоверни резултати, а не драскани, размазани и недействителни протоколи, каза Ананиев. Този метод ще ни даде и много по-бързо резултатите от вота, каза реформаторът. Предложението ще бъде внесен в Парламента тази седмица.

Попитан за изборните резултати в Плевен, той обясни, че битката там е била много оспорвана. Хубавото е, че избирателите в града са имали възможност да избират между две десни предложения - РБ и ГЕРБ, каза Ананиев. Плевен няма как да ни бъде подарен, защото ние не сме в средновековието, отговори Ананиев. Гражданите на Плевен избраха по-добрия кмет - Георг Спартански, добави народният представител.

Изборната нощ беше много емоционална, обобщи Ананиев и каза, че представянето на управляващата коалиция на местните избори е било много добро. Той отличи представянето на СДС, които имат 2 районни кмета и 4 съветника и поздрави новите районни кметове на столицата - Оборище, Витоша, Красно село и Средец. В Реформаторския блок поощряваме конкуренция и аз няма как да не се гордея с резултата на кандидатите на ДБГ, каза Настимир Ананиев. Преференциалното гласуване и по-добрите кандидати са рецептата за успешното представяне на ДБГ, каза ощe той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.