• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

3,5 милиона лева отишли за други дейности, но не и за председателството, обяви новият шеф на НДК

3,5 милиона лева отишли за други дейности, но не и за председателството, обяви новият шеф на НДК

/КРОСС/ Малко над 3,5 млн. лв. от отпуснатите на НДК 17 милиона от държавата във връзка с европредседателството са отишли за "разплащане на други дейности". Това съобщи новият изпълнителен директор на НДК Ангел Митев пред депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на скандала около НДК.

Парите не са изчезнали, а са отишли за други разходи, но не и за председателството, уточни Митев.

Към момента в сметките на НДК има около 6,7 млн. лв. вместо сумата, която е трябвало да има - 9,3 млн. лв., обобщи Митев. От преведените от МС 17 млн. за председателството, били разплатени около 7,7 млн. лв.

Освен Митев депутатите изслушаха и трима от шефовете на Съвета за директорите на НДК преди и сега. Преди тях пред комисията говори и служебният вицепремиер в Деница Златева.

На заседанието трябваше да присъства и самия Боршош, но той прати становището си в писмен вид до комисията и отрече всички обвинения.

Членът на Съвета на директорите на НДК Марио Анастасов разкри пък, че Мирослав Боршош е управлявал еднолично.

Той заяви, че членовете на съвета на директорите не са получавали важна информация за управлението на НДК, дори при поискване. Анастасов разказа, че още с встъпването си в длъжност "се е сблъскал със стена", като в първите 20 дни е разменял информация с Боршош само по електронна поща. Той допълни, че нито един от инструментите в Търговския закон или устава на дружеството не са му помогнали да преодолее изолацията.

Марио Анастасов уточни, че на четири път е искал от изпълнителния директор на НДК информация за наемите, които дружеството събира, но така и не е получил тези данни. Според Анастасов има съмнителни разходи и разминавания в отчетите на дружеството.

Като пример той посочи месечните разходи за заплати, които са около 400 000 лева, но на годишна база вместо 4.8 млн. лева отчетът за 2016 година посочва 5.8 млн. лева.

Според Марио Анастасов Боршош е давал заявка, че от него зависи българското председателство.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.