• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Методи Андреев: Нелепо е Делян Пеевски да пише закон за банките

Методи Андреев: Нелепо е Делян Пеевски да пише закон за банките

/КРОСС/ "Казусите с КТБ са два. Ако КТБ се обяви в несъстоятелност, тези хора ще си получат парите. Другият вариант - банката да се оздрави. Оздравяване на банката означава одържавяване. Одържавяването има един голям плюс, всички вересии може да бъдат събрани. При този вариант ще влязат синдици и ще почнат да раздават имуществото. Това сме го виждали с Първа частна банка. Тогава банката имаше около 2 милиарда лева капитал и беше продадена за около 50-60 милиона." Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ Методи Андреев от гражданската листа на ГЕРБ.

"Тук трябваше да се търси гъвкаво решение - хем държавата да може да гарантира това, че онова което е останало от банката няма да бъде разпродадено за жълти стотинки, и вложителите да си получат парите", каза още той.

"Главният прокурор започна да се съмнява в това, че имало престъпна група. Той казва че надзорът е виновен. Оказван ли е контрол. Не може да не бъде заведено срещу Искров дело за неупражнен контрол. Къде е ДАНС, какво прави ДАНС?", попита Методи Андреев.

"Ако нашата държава в близките месеци няма вкарани хора в затвора заради тази банка, ако този кръг не бъде разнищен, смятам че това няма да бъде единствения случай", на мнение е той.

"Формулата не е лоша и този парламент може да бъде доста стабилен. Нека да се обърна към моите колеги, които станаха министри. Нека те да бъдат министри на възраждането. Смятам, че ще се боря срещу тази схема, която беше досега. Не съм член на ГЕРБ, аз съм гражданска квота", коментира още Андреев.

Същевременно той обяви, че ще се бори за закон за лустрацията.

"На ДПС в този парламент не му искаме нито меда, нито жилото. Те се са партия, те са корпорация", смята Андреев. "Говоря само с Хасан Адемов, който смятам, че е един почтен човек", добави Методи Андреев.

Според депутата от РБ е нелепо Делян Пеевски да пише закон за банките. Това е все едно Хитлер да пише закон за спасяването на евреите. "Тук става въпрос за морал", подчерта той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.