• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Депутати от ГЕРБ инициират ревизия във ВМЗ-Сопот

Депутати от ГЕРБ инициират ревизия във ВМЗ-Сопот

/КРОСС/ Ревизия във ВМЗ - Сопот на всички сключени договори за три години назад, на печалбите от тях и на наличността на незавършеното производство ще инициират Методи Андреев и други депутати от ГЕРБ от Пловдивска област. По думите на Андреев последните промени в ръководството на предприятието са неприемливи за ГЕРБ и ще наложат порочни схеми от близкото минало, които целят източването на оръжейницата, съобщава БНР.

По думите на Методи Андреев във ВМЗ назрява напрежение, защото синдикатите не са доволни от последните кадрови решения на Министерството на икономиката. Андреев определи като немотивирано освобождаването на Богдан Богданов, назначен след взривовете в Иганово като търговски пълномощник, защото той е имал добри идеи за разширяването на производството, настоявал е за пълна проверка на дейността на предишните ръководства и се е противопоставял на опитите на борда на предприятието да налага фирми, предлагащи неизгодни оферти: „По този повод аз съм решил да отправя няколко актуални въпроса до въпросния министър Лукарски, защото след това, което той направи въпреки ясната воля и на синдикатите, и на народните представители от ГЕРБ от Пловдив и региона, ме кара да смятам, че той не е Лукарски, а Лукавски. Така не се постъпва с коалиционен партньор, още повече с партньор, който носи основната отговорност за управлението. И в тази връзка искам категорично да заявя - от тук нататък ние не поемаме отговорност за действията на новия борд на ВМЗ-Сопот".

Методи Андреев уточни, че ще изчака да приключат местните избори, за да постави начало на поредицата от въпроси относно състоянието на ВМЗ към министъра на икономиката Божидар Лукарски във времето на парламентарния контрол.

В момента оръжейният завод, който има 160 млн. лв. публични задължения, изработва месечно продукция за 20 млн. лева. Следващите години се очакват поръчки за повече от 300 млн. лв., което е предпоставка предприятието да се стабилизира, но за целта на ръководни позиции трябва да влязат хора с принципи и с ясни ангажименти, допълни депутатът от ГЕРБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.