• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Андреев: Мястото на руските политици не е на митинг на "Атака", а на официалното честване на 3 март

Андреев: Мястото на руските политици не е на митинг на "Атака", а на официалното честване на 3 март

/КРОСС/Нашите външни противници са Ислямска държава и - забележете - не Русия, а диктаторският режим на Путин.

Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от Парламентарната група на ГЕРБ Методи Андреев.

Той призова министъра на външните работи Даниел Митов за незабавна реакция.

Външният министър трябва категорично да възроптае и да направи нота относно присъствието на двама руски депутати на митинга на "Атака" по случай националния празник 3-ти март. Не може на митинги, на които се иска оставката на българското правителство, да присъстват руски политици, смята депутатът.

Нека има руски политици на празника, обаче не е мястото там на тези политици, заяви Андреев.

Политическото присъствие на двама руски граждани - Анатолий Карпов и Роман Худяков, на митинг в България, на който се иска оставката на българското правителство, Методи Андреев определи като политически скандал. Ако са искали да изразят почита си към датата 3 март, е трябвало да присъстват на официалното честване вечерта, смята депутатът.

Андреев припомни как през 2000 година правителството на Иван Костов изгони от България няколко руски граждани, заради опити за политическо влияние в страната. Припомни и писмото, което Владимир Путин изпрати до бившия премиер Симеон Сакскобургготски с посредничеството на бившия главен прокурор Никола Филчев.

"С това писмо се предлагаше сближаване на политиките на България и Русия и постигане на по-тесни връзки. Няколко години по-късно възниква проектът "Атака". Това е ярък случай на политическо инженерство от държава, която не е член на ЕС", обясни ситуацията депутатът.

"Руски флаг се вее в центъра на София. Какво означава това?" - попита Андреев и отново подчерта, че скандалното в присъствието на двамата руски депутати е и искането на оставката на българското правителство.

"Ако имат обща идеология, това означава, че "Атака" е техният троянски кон", каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Присъствието на руски политици на митинг на опозиционна партия е голям проблем.Не е проблем обаче присъствието на турски политици и развяването на турското знаме на митинга на ДПС.Там Андрешко не вижда проблем.Не е проблем също присъствието на американски посланник на митинга против правителството на Орешарски и окупацията на университета.Не е проблем също и присъствието на чужди посланници даващи наставления на парламентарно заседание и диктуващи решенията, да това не е проблем.

04.03.2015 17:08:48

Анонимен

Соросоидът Андреев трябваше да дойде вчера...на митинга.Щяxме да му теглим по...една пишка.

04.03.2015 14:47:11

Анонимен

Този андреев дане страда от хемороиди,щото много се напъва.

04.03.2015 12:14:56

Анонимен

Пълни глупости. Смотаните президенти външен министър не поканиха официални представители на Русия на празнуването на освобождението. Кречеталото Андреев как си представя да се явят там без покана. Поканени са от Атака и затова са с тях. Връх на идиотизма е да празнуваш събитие, което е резултат от Руско-Турската война и да не отбележиш ролята на Русия. Андреев не е говорител на целия народ и ако за него режима на Путин е противник, то аз не смятам така. Според мен много по-страшен е стремежът на САЩ към икономическо заробване на България в частност и ЕС, като цяло. А това, че Русия не е член на ЕС е временна грешка и най-вероятно в близко бъдеще ще бъде поправена. Русия е европейска страна, за разлика от САЩ, чиито напъни за вмешателство във вътрешната и външна политика на страната ни са необясними, освен с икономически мотиви.

04.03.2015 11:34:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.