• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Болниците ще си получат парите, увери министър Андреева

Болниците ще си получат парите, увери министър Андреева

/КРОСС/На болниците ще бъде платено, парите ще стигнат за цялата година. Нека да не се плашат, успокои министъърът на здравеопазването д-р Таня Андреева и допълни: Видяхме, че се справихме миналата година с бюджет, който не беше правен от това правителство. Болниците ще получат средства. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева.

„Мисля, че ГЕРБ нямат право да настояват за нищо след като прибраха парите от Здравната каса 2010 година. Оттогава касата работи само на приход-разход и няма никакъв резерв, за да може в случай на нужда да го покрива. Смятам, че те най-малко имат право да говорят", коментира здравният министър пред журналисти. 

На въпрос, че съсловните организации твърдят, че има проблеми в сектора и какви мерки могат да предприемат да се понижи напрежението, Андреева обясни, че нещата трябва да бъдат разделени и съсловните организации имат претенции , които са съвсем основателни по отношение на това, дали Касата ще може да заплати дейността на лечебните заведения, които те са изработили и най-вече надлимитната дейност.

„В бюджета на НЗОК е разчетен финансовия ресурс за дейност извън надлимитната. Това, което мога да успокоя колегите, е че всички ще получат средства независимо дали ще бъде през актуализации или други начини и механизми, които Касата може да приложи до края на годината. Сега не може такива тежки прогнози за дефицита до края на годината да се заявяват", посочи тя.

„Миналата годината бюджета на Касата стигна до месец септември и точно това правителство, правителството на Орешарски, намери средства и плати не само дейността на болниците по предварително зададените лимити, но и цялата надлимитната дейност. Практически над 100% от дейността на лечебните заведения беше платена", каза още д-р Таня Андреева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Цецо

Истина е, че успяха и здравната система да съсипят герберите, ужас. Дано наистина нещата тръгнат нагоре.

26.06.2014 16:52:06

орех

Адмирации за Андреева и Орешарски, които успяха да поправят бруталните грешки на онази крадлива сврака Деса Атанаска!

26.06.2014 16:51:34

цаца

И какво се оказа - при БСП има пари за всичко, при герб имаше само за герберите.

26.06.2014 16:51:23

Деса

Несъмнено герберугите източиха здравеопазването, здравната каса я оставиха на минус. А нагли индивиди, като Деса Змията, станаха милионери.

26.06.2014 16:51:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.