• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Huawei приема кандидатури за тестове на Android Q Beta

Huawei приема кандидатури за тестове на Android Q Beta

/КРОСС/ По време на тазгодишното издание на Google I/O Huawei обяви, че започва набирането на доброволци за бета тестовете на Android Q. Кандидатстването ще продължи до 30 юни. Разработчиците ще получат шанса да тестват най-новата версия на Android на един от флагманите на глобалния бранд - Huawei Mate 20 Pro - като по този начин ще допринесат за развитието и подобряването на функционалността на Android Q.
Желаещите могат да подадат своите кандидатури чрез приложението на Huawei "Friendly User Test" посредством смартфон от модела Mate 20 Pro. След необходимата регистрация разработчиците ще могат да изтеглят бета софтуера чрез Huawei OTA, като от тях ще се изисква единствено да предоставят обратна връзка към екипа на Huawei на регулярна база.
Официално обявеният на 7 май Android Q е десетата версия на популярната операционна система. Най-новата версия на Android предлага по-високо ниво на защита на личните данни, както и нови програми за сигурност и по-голям контрол върху обмяната на данни между различните приложения и операционни системи.
При Android Q се наблюдават нови потенциални ограничения на достъпа до файлове, с цел да се предотврати обмяната на данни от едно приложение към друго. В допълнение на това сега приложенията ще изискват специално разрешение, за да могат да получат достъп до идентификатори на устройството, които не подлежат на форматиране. Устройствата, работещи с Android Q, също така по подразбиране ще предават временно генерирани MAC адреси. Повечето приложения, които не са на фокус, също ще загубят достъп до потребителските клипборди на Android Q, което елиминира още един канал на потенциално изтичане на чувствителна информация.
Новата версия на операционната система добавя функции, отговарящи на новите нужди на потребителите на забавления, във връзка с навлизането на нови формати устройства, ососбено такива със сгъваеми дисплеи като Huawei Mate X. Освен това Android Q ще поддържа и 5G, в отговор на очакваното представяне на новите 5G мобилни устройства до края на годината.

По време на презентацията HUAWEI Mate 20 Pro беше представен като едно от първите устройства, което поддържа Android Q Beta. След периода на бета тестовете, устройствата от HUAWEI Mate 20 серията ще са едни от първите смартфони, които ще получат финалната версия на новата операционната система.

В последните години Huawei работи отблизо с Google за подобряването на Аndroid платформите, споделяйки своя опит в сигурността на личните данни и оптимизацията, като разработването на операционната система EMUI заедно с Google в полза на всички играчи в индустрията. Обратната връзка, която Huawei ще получи от участниците в тестовете на Android Q beta, също ще бъде предоставена на Google в полза на разработването на софтуера.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.