• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Air Astana получи първия си A320neo

Air Astana получи първия си A320neo

/КРОСС/ Първи A320neo, доставен в ОНД

Air Astana, националният превозвач на Казахстан, получи своя първи A320neo от централата на Airbus в Тулуза, в присъствието на мениджърите на авиокомпанията и на представителите на правителство. Самолетът е лизингов, от Air Lease Corporation, и е част от сделка за 11 A320neo, обявена по време на изложението във Фарнбъроу през 2015. A320neo ще се присъедини към флота на Air Astana, съставен от 13 A320 от семейството на Airbus и ще оперира по вътрешната и международна мрежа на превозвача. A320neo на Air Astana се задвижва от двигатели Pratt & Whitney и е конфигуриран в две класи, с 16 места в бизнес и със 132 в икономична.

"Семейството на A320 се представя успешно с Air Astana през последните десет години, със своя принос в пътническия комфорт, ниски експлоатационни разходи и надеждност ", заяви Питър Фостър, президент и главен изпълнителен директор, на Air Astana." A320neo предлага значителни подобрения в обслужването на пътниците, горивна ефективност и оперативна надеждност особено на по-дълги разстояния в маршрути до Азия и Европа."

"Поздравяваме Air Astana с доставката на техния първи A320neo. Компанията става първият оператор в ОНД на най-продаваните в света самолети с една пътека. Авиокомпанията не само ще се възползва от сходството на машината с останалия наличен флот от семейството на A320, но и от изключителния комфорт за пътниците и от икономията на гориво", заяви Джон Лийхи, главен оперативен директор, клиенти на Airbus.

Семейството на A320 е най-продаваната в света продуктова линия самолети с една пътека, с повече от 12,750 поръчки от стартирането си и с над 7200 самолети доставени на повече от 300 оператори в целия свят. Семейството на А320 включва най-новите технологии, с двигатели ново поколение и Sharklet устройства на крилата, които заедно осигуряват повече от 15 на сто икономия на гориво от първия ден на експлоатация и 20 на сто до 2020.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.