• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Катуница си спомня за Ангел и Павел

Катуница си спомня за Ангел и Павел

/КРОСС/ Със сплитане на венец, фолклорни прояви и футболен мач жителите на Катуница ще почетат паметта на двете момчета Ангел Петров и Павел Толев, които загубиха живота си по нелеп начин след трагичните дати 23 и 24 септември 2011 година. Ангел Петров беше жестоко и умишлено сгазен от бус, управляван от приближени роми на Кирил Рашков. Павел почина ден по-късно след жестоката смърт на приятеля си, сърцето му не издържа.
В момента на стадиона в селото вече се е събрала публика над 150 човека.

Проявите започнаха с отслужване на света литургия. След нея ще започне футболен мач и фолклорни танци, представени от деца от селото, облечени с носии специално по този повод.
"По време на мача децата сами ще изплетат венеца, който ще поставим на лобните места на момчетата", каза за Topnovini.bg Веселин Христев, чичо на Ангел Петров.
Като символ на душите им ще бъдат засяти две дървета албиция, които са наричани още "копринени дървета".
"Очакваме около 500 гости. Ще има представители на мотобратствата от Пловдив и Сопот, както и фенове на отборите "Берое", "Локомотив" (Пд) и "Ботев" (Пд)", допълни Христев.
Младежите загинаха преди три години. Тогава бус с цигани прегази 19-годишния Ангел Петров. По-късно почина и Павел. Лекарите не успяха да спасят болното му сърце.
Палатите на ромския бос Кирил Рашков бяха опожарени.
През юни 2013 година шофьорът на буса Симеон Йосифов беше осъден окончателно на 15 години затвор. Две години обясняваше инцидента с думите, че помислил Ангел "за куче".
Рашков наскоро отново се прочу. Този път през август ДАНС щурмува хотела и колата му за разпространение на наркотици, като в крайна сметка го обвиниха за контрабанда на живак. Съден е и за укриване на данъци.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.