• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Зам.-министър Ангеличин: Всичко, което сме правили, са го правили и преди нас

Зам.-министър Ангеличин: Всичко, което сме правили, са го правили и преди нас

/КРОСС/"Нищо не е направено, както не трябва. Всичко, което сме правили, са го правили и преди нас". Така заместник-министърът на външните работи в оставка Христо Ангеличин коментира пред журналисти повдигнатото му от прокуратурата обвинение за престъпление по служба.

Той е обвинен по делото, образувано по сигнал на бившия външен министър Кристиан Вигенин, за нередности в договор за закупуване на телефонни централи за посолствата ни в чужбина.

Ангеличин посочи, че Кристиан Вигенин е правил същото - направил е една "малка" обществена поръчка и е започнал още две - до 70 000 лв. всяка. Разликата между него и нас е , че той е платил, ние не платихме. Аз имам обвинение - той не, допълни Ангеличин.

Според обвинението обществена поръчка не е била проведена, а Ангеличин е разпоредил на ръководителите на 12 задгранични представителства да заплатят на посочено от него търговско дружество сумата от 429 422 евро.

Според Ангеличин тази сума се получава, защото някой "услужливо" събира 12 по 70 000 лв. и прокуратурата обявява, че е голяма и нарушава Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Това са 12 задгранични представителства, всяко от тях е самостоятелен разпределител на бюджетни средства и по ЗОП могат да изхарчат до 70 000 лв. без правенето на т.нар. "сложна" обществена поръчка, обясни Ангеличин.

За другото разследване за нерегламентирано закупуване на самолетни билети и сключеното от МВнР споразумение с Министерството на земеделието и храните за използаване на фирмата, с което то работи, Христо Ангеличин коментира, че ЗОП дава тази легална форма да се направи споразумение с друго министерство, което има обществена поръчка и договор с фирма.

Ангеличин заяви, че няма познанство с някого в тези фирми.

На въпрос дали не смята, че действията на прокуратурата са целенасочени и са например срещу него, Реформаторския блок или заради това, че правителството е в оставка, Ангеличин коментира, че структурата, която прави избори, е ЦИК, а не прокуратурата. Надявам се, че работят по правила и че всичко ще бъде изнесено пред обществеността, защото много често обявяват някого с големи букви, че е мошеник, а след това излиза с малки букви след две години, че няма нищо, каза заместник-министърът в оставка. Той допълни, че няма от какво да се притеснява и сънят му е здрав.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АХ, ТЕЗИ ОЧИЧКИ НА "ЧЕСТЕН ИВРЕЙ".

20.01.2017 20:30:06

Анонимен

Значи, щом преди вас са вършили беззакония и далавери и на вас е позволено, така ли?

20.01.2017 19:35:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.