• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Командироват 756 полицаи по морето през лятото

Командироват 756 полицаи по морето през лятото

/КРОСС/ Общо 756 полицаи ще бъдат командировани по черноморските курорти това лято. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг след среща с контролните органи, областния управител на Бургас и кметове на общините в областта за готовността за летния сезон в регион Бургас, предаде "Фокус" - Бургас.

По думите на министър Ангелкова ще има засилено полицейско присъствие в курортите и най-вече в Слънчев бряг, където миналата година имаше престрелка в едно от заведенията, при което загина един човек, а други трима бяха ранени.

„Общо 756 полицаи ще бъдат командировани по курортите, като голяма част от тях ще са насочени към Слънчев бряг. Ще има дневни патрули по плажовете, които ще действат като туристическа полиция", съобщи тя.

По думите на Ангелкова е изискано от концесионерите и наемателите на плажовете да има денонощно осветление на плажните ивици.

„Също така ще има и екипи на НАП, мобилни офиси и изнесени приемни на Агенцията по безопасност на храните. Отново ще функционира телефона за сигнали от граждани. Предстои да се актуализират и табелите на плажовете", посочи туристическия министър. Ангелкова бе категорична че ще има изненадващи проверки през цели съвет.

Към момента 103 са неохраняемите плажове .Тя изрази надежда, че числото ще се намали след края на май, когато изтичат сроковете за избор на концесионери или наематели. От Инспекцията по труда ще се следят договорите на наемните работници.

„Разчитаме на всички контролни органи за безпроблемното протичане на сезона", каза още Ангелкова.

По думите й между 7 и 8% е очакваният ръст на туристи през това лято, ръстът от ранните записвания от Германия е между 10 и 29%, ръстът на чартърните полети от Франция е 83%. Очаква се увеличение на туристите от Белгия, Полша и Чехия, а ръстът на туристи от Русия е между 15 и 20%.

Освен това Ангелкова обяви, че голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято.

"Едни от примерите е морски плаж „Къмпинг Нестинарка", където цената за 1 бр. чадър е 0,36 лв. и за шезлонг - 0,36 лв. На „Къмпинг Оазис" това лято цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв.

На срещата присъстваха и вицепремиерът Валери Симеонов и областният управител Вълчо Чолаков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ГРОЗНАТА МАЛОУМНИЦА, КОЯТО ЗУБРИ НАИЗУСТ БАНАЛНИТЕ ГЛУПОСТИ, С КОИТО НИ ЗАЛИВА, ПАК СЕ ИЗКАЗА. СЕГА ВЕЧЕ МЪНКА КАТО ГОВОРИТЕЛ НА МВР. ДАЖЕ ЩЯЛА ДА ВЪВЕЖДА ТУРИСТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ... А ТУРИСТИЧЕСКА МИТНИЦА?

19.05.2017 00:05:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.