• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Облекчаването на визовия режим за руски туристи да продължи, обмисля министър Н. Ангелкова

Облекчаването на визовия режим за руски туристи да продължи, обмисля министър Н. Ангелкова

/КРОСС/ Обмислям възможността да продължим да облекчаваме визовия режим за руските туристи, така че да направим страната ни още по-привлекателна, каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за Агенция „Фокус". Министърът коментира кацането на 500-хилядния пътник на Летище „Варна" по направлението Москва-Варна. 

„Бих искала да поздравя Летище „Варна" и Fraport Twin Star Airport Management за това, че е кацнал 500-хилядният пътник от Русия. Русия е един от най-важните ни пазари, изключително целеви пазар и това със сигурност показва, че отношенията между двете държави в областта на туризма са много добри и ще стават още по-добри", заяви министърът.

„Ние вече организирахме кръгла маса между България и Русия, да обсъдим проблемите и перспективите пред нашия туризъм, така че да можем да посрещнем максимално много руснаци през следващата година и особено през лятото", посочи Ангелкова. „У нас бяха на посещение някои от най-големите руски туроператори и представители на руските медии, пишещи в областта на туризма, които останаха изключително доволни от това, което видяха, и подчертаха, че капацитетът на нашата страна е много добър. Предстои ми среща председателя на руската федерация по туризъм г-н Сафонов. С него ще обсъдим резултатите от кръглата маса, включително какво предстои да направим за следващия сезон по отношение на визовите процедури. Обмислям възможността да продължим да облекчаваме визовия режим, така че да направим страната ни още по-привлекателна. Предстои уточняване на детайлите с МВнР, които изключително много ни подкрепят", каза още министър Ангелкова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТЕЖКА НЕКАДЪРНИЦА! НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ПОМАЦИТЕ, НО ТАЯ КОЙТО Я ВИДИ И СЕ ПОТРИСА!

06.12.2015 22:58:28

Споко

Колега, споко, тая първа ша я изритат, фирмите от рекламата вече са и намазали ските. Тя ги рекетира да и дават по 30 процента от обществена поръчка, те вече са я изпяли. И мъжо и е в далаверата.

04.12.2015 00:49:46

Анонимен

Явно е, че Пиарите на Ангелкова трескаво измислят теми, за да лъскат имиджа на грозната некадърница. А ма, Ангелкова, ми що не ги приложи тези облекчения досега, че да нямаме 23 % спад на руски туристи за тази година. Ангелкова щяла била да "обмисля" мерки? Мисия невъзможна - то за да обмисля, първо трябва да може да мисли, което не й се отдава.

03.12.2015 22:57:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.