• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Microsoft избра учител от Шумен за иновативен преподавател

Microsoft избра учител от Шумен за иновативен преподавател

/КРОСС/Учител по информатика от Шумен е избран от Майкрософт за иновативен преподавател на 2015 година, заради постиженията му в използването на информационните технологии в образователния процес. Всяка година компютърна компания избира експерти от цял свят, които на световна среща споделят модерните си идеи и подходи, провокирани от новите технологии. Софтуерният гигант е поканил Ангел Ангелов да сподели своя стил на преподаване с експерти от 100 страни през май следващата година.

Методът, който прави атрактивни уроците на Ангел Ангелов, е учене чрез действие и правене. Като съставял своя план на преподаване, си спомнил колко трудно му било да разбере абстрактните понятия в математиката.

В момента на нас ни е по-лесно. Има софтуер, който триизмерно да обясни това.
Основната му идея е ученето да става лесно и забавно, а щом е приятно, учебният материал по-бързо се запомня. Ангелов е убеден, че информационните технологии развиват логическото мислене, но могат да провокират интерес и към други учебни предмети, каза Ангел Ангелов, цитиран от БНТ. 

Когато правим проект , примерно, свързан с някаква компютърна графика, ето ви междупредметна връзка с рисуването. Ако ще правим графика и там имаме две еднакви фигури, ето ви връзка с математиката, допълни той. 

Иновативният образователен подход, основан на детското любопитство и технологиите, е забелязан от Microsoft.

Ангел Ангелов посочи: Аз използвам това тяхно любопитство, за да ги накарам да правят нещо с ръцете си. Когато използват повече сетива, те включват логика, включват и конструктивизъм, въобще неща, които в живота ще им трябват.

Целта на Майкрософт е да създава глобална общност от експерти по иновативно обучение, сред които вече е и преподавателят от шуменското училище „Сава Доброплодни" Ангел Ангелов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.