• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

"Вълците на Путин" бяха посрещнати от протестиращи украинци в Бургас

"Вълците на Путин" бяха посрещнати от протестиращи украинци в Бургас

/КРОСС/ Представители на руския мотоклуб „Нощните вълци" пристигнаха в Бургас, където бяха посрещнати от протестиращи украинци. След сблъсък между двете групи има задържани. Около 15 души са отведени в районното, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в района на бензиностанция в края на града в посока София. Там са били събрани две групи хора - едните, желаещи да приветстват руските рокери, известни, като "Вълците на Путин", а другите - да ги саботират. Възникнало е пререкание, което е прераснало в сбиване. Полицията е отвела участниците в инцидента, за да изясни случилото се. Според органите на реда самите рокери, които предварително са обявили маршрута си и целта на посещението в Бургас, не са участвали в сбиването. Десет души във военни униформи от Войнски съюз "Васил Левски" са нападнали украинските граждани, които протестирали срещу посещението на мотористите от клуб "Нощни вълци".
Сблъсъкът идва на фона на визитата на президента на Украйна Петро Порошенко у нас. Тъй като официалното му посещение е еднодневно, "Вълците на Путин" няма да се срещнат с него в София.
Любимците на руския президент бяха посрещнати в Бургас с литургия, отслужена от отец Радослав от храм „Св. Богородица" и на свой ред подариха на българите осветена икона на Архангел Михаил. „Измихаме 1500 километра без почивка, за да стигнем в България. Последната ни спирка беше Турция", споделиха рокерите, чийто мотомарш „Славянски свят 2016" минава през общо 12 държави.
България е част от държавите, през които ще преминат рокерите по време на своя мотомарш „Славянски свят 2016", който ще приключи в словашкия град Нитра на 5 юли.
След Бургас рокерите потеглиха към Казанлък, храм - паметника „Рождество Христово" в Шипка и Паметника на свободата на връх Шипка, за да поднесат венци, както през 2011 година.
Според обявената програма руските мотористи ще засеят липа като символ на обединението при посещението си в Троянския манастир.
Утре (1 юли) се очаква рокерите да пристигнат в София.
Инициативата на рокерския клуб цели укрепване на диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език, посочват организаторите.
Във всяка от държавите ще бъде засадено „славянското дърво" липа, като символ на единството на славянските народи - „стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората".

Лют спор по темата спретнаха в ефира на Нова тв тази сутрин протестърът Асен Генов и бившият депутат от БСП Страхил Ангелов.
"Рокерите "Нощни вълци" са финансирани от руското разузнаване. Те имат връзки с криминалния свят и организираната престъпност в Русия", заяви Асен Генов от "Протестна мрежа".
"Не виждам какво лошо има в това, че са дошли хора с мотори, които ще преминат през България. Те ще отидат на Шипка, за да поднесат цветя на мястото, където са загинали техни сънародници. Аз не виждам нищо трагично в това", контрира бившият депутат от БСП Страхил Ангелов.
"Друг е въпросът защо ние правим това, защо сме против тези хора, защо се конфронтираме с Русия? Само по Черноморието по официални данни има 400 000 руски граждани, които имат имоти", обясни Страхил Ангелов.
„Крият в дисагите си знамената със сърпа и чука, знамена на една престъпна идеология", повиши тон Генов.
„Този какво се е разкрещял?", с кротък тон попита Страхил Ангелов. „Вие сте платен истерик", добави бившият депутат от БСП.
„Ще ви осъдя!", кресна Генов.
„Генов, ще осъдиш баба си! Хайде кажете какво работите, кажете пред всички - какво работите?", атакува Страхил Ангелов.
„Отказвам да кажа, защото това не интересува аудиторията", опита се да се измъкне Асен Генов.
„Кое ви кара така яростно да искате да влошите отношенията между България и Русия? Кой ви плаща за това? Какъв ви е проблемът? Няколко моториста са дошли с мир, без оръжия, без нищо страшно да искат да правят, а вие се страхувате от тях? Кой ви плаща, за да лъжете и защо се страхувате?", напористо атакува Страхил Ангелов.
Накрая Ангелов с гневна тирада разобличи Генов като платен американофил, който получава пари, за да защитава интересите на чужди държави и всъщност, като на всеки платен от чужда държава човек, не му пука за собствената му родина - България.

За Нова тв самите "Нощни вълци" заявиха, че посещението им няма общо с политиката.

"Ние сме просто мотористи, ние нямаме нищо общо с политиката. Много се радваме, че сме в България и ни посрещнаха нашине приятели - мотористи", заяви представител на "Нощните вълци" пред Нова тв. Той добави, че трите лъча на похода ще засадят във всеки град, в който се спират, по едно дръвче като символ на славянското единство.

"При нас те идват като мотористи, а не като посланици на Путин, както ги наричат по медиите. В света има писани правила за етика между мотористите и затова ние посрещаме нашите колеги", казаха техните домакини от бургаския клуб "Black Sea Hooligans".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

това е партийна задача от партийният секрета на империята на злото

01.07.2016 02:01:14

Анонимен

sprete stowa

01.07.2016 01:59:44

Фашагите на Путин.

30.06.2016 16:53:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.