• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Турция скочи на Брюксел, критиките му били "несправедливи и недопустими"

Турция скочи на Брюксел, критиките му били "несправедливи и недопустими"

/КРОСС/Турция отхвърли критиките на Европейския съюз като „несправедливи и недопустими", съобщава „Франс прес".

По-рано Европейската комисия публикува годишния си доклад за напредъка на Анкара по пътя към членството в ЕС, в който разкритикуваха югоизточната ни съседка заради незачитането на правовата държава и липсата на свобода на печата.

От турското министерство, отговарящо за отношенията с ЕС, изтъкнаха, че критиките са несправедливи и дори непропорционални. Според ведомството коментарите в доклада за пълномощията на президента Реджеп Тайип Ердоган са „недопустими".

ЕС критикува днес "негативната тенденция" по отношение на правовата държава в Турция и "сериозните отстъпления" във връзка със свободата на словото в момент, когато Брюксел е в процес на преговори с Анкара за подобряване на сътрудничеството по проблема с мигрантската криза.

След няколко години на напредък във връзка със свободата на словото, през последните две години бяха забелязани сериозни отстъпления, посочи със съжаление Европейската комисия. Същевременно тя приветства усилията на Анкара за прием на над 2 млн. сирийски и иракски бежанци на турска територия.

Турското министерство за ЕС подчерта, че ислямо-консервативното правителство, което управлява страната от 13 години, е осъществило приемането през последните години на редица реформи за засилването на една "независима и обективна" съдебната власт и на свободата на словото.

В съобщението на министерството се отбелязва също, че то взима под внимание "справедливите и разумни критики", представени в доклада на Европейската комисия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.