• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Спортните федерации ще носят отговорност при нарушение на антидопинговите правила

Спортните федерации ще носят отговорност при нарушение на антидопинговите правила

/КРОСС/ Правителството направи промени в Наредбата за допингов контрол при тренировъчна и състезателна дейност.

Част от промените са свързани с необходимостта действащите текстове на нормативния документ да бъдат приведени в съответствие с измененията на Световния антидопингов кодекс, влизащи в сила от 1 януари 2015 г. С тях се разширява обхватът на деянията, които представляват нарушения на антидопинговите правила.

Такива ще бъдат насърчаването, подпомагането, прикриването или друго съучастие, включващо нарушение или опит за нарушение на антидопинговите правила, както и сдружаването на спортист в професионален или свързан със спорта аспект с длъжностно лице, за което знае, че изтърпява наказание за нарушение на антидопинговите правила.

Създава се правно задължение на лицензираните спортни федерации да не допускат картотекирани от тях спортисти или длъжностни лица в администрирания от тях спорт да извършват нарушения на антидопинговите правила. За неспазването му федерациите ще носят административнонаказателна отговорност. По този начин се създават предпоставки за засилен контрол от самите федерации към спортистите и длъжностните лица по отношение на спазването на забраните. Съществуващата към момента административнонаказателна разпоредба не е обвързана нормативно със съответното задължение за федерациите, което е пречка за ефективното й прилагане.
С постановлението се прецизират и някои процедурни разпоредби относно производството по допингов контрол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.