• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Антон Станков: Случаят „Ченалова” е фарс

Антон Станков: Случаят „Ченалова” е фарс

София /КРОСС/ Случаят „Ченалова" е фарс, а обвинението срещу съдията от Софийския градски съд е несръчно - такова мнение изрази пред bTV бившият министър на правосъдието от кабинета „Сакскобургготски" Антон Станков.
„Само ще припомня случая с Петър Сантиров, който беше арестуван шумно, а после оправдан на три инстанции", подчерта Антон Станков. Според него тя е била обявена за издирване и задържана абсолютно неоснователно.
„Единият вариант е Ченалова да е решила да каже нещо, а другият - да бъде сплашена, за да каже нещо", коментира бившият правосъден министър.
Той нарече изготвеното от прокуратурата обвинение „несръчно" и заяви, че то „няма да издигне имиджа на прокуратурата". „Обвинението е за допуснати поправки, които по същество могат да бъдат обсъждани на втора инстанция - нищо не е приключило, но имаме обвинение, шокиращо е", обясни Станков, според когото действията срещу Румяна Ченалова са репресия, целяща да внесе страх в съдебната система.
Юристът разкритикува и френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, който в ефира на bTV нарече съдия Ченалова „гнила ябълка" и я обвини в злоупотреби по делото „Белведере". „Неудачното сравнение на Негово превърходителство прави неприятно впечатление, защото има неприключил съдебен казус. Малко посланици са си позволявали да коментират периодични въпроси - никога не е правена такава атака през медиите", подчерта Антон Станков.
„От 1968 г. България е част от Виенската конвенция за дипломатическите отношения, според която всеки посланик отговаря и пред закона в родината си. Нека някоя патриотична организация да отдели от партийната си субсидия и да провери дали такова изказване съответства на френското законодателство", призова Антон Станков.
В кратък коментар на готвената съдебна реформа той поздрави кабинета „Борисов". „Предложенията могат да бъдат приветствани - идеите, които лансират, трябва да се решат с промени в Конституцията", посочи бившият правосъден министър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.