• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Митрополит Антоний: Живеем във времена на духовна криза

Митрополит Антоний: Живеем във времена на духовна криза

/КРОСС/ Цялатa църква страда и скърби за раздялата с божествния син. Тъжен ден, който след брони дни ще се превърне в нестихваща радост, каза на Разпети петък Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний пред Bulgaria ON AIR. Той посочи, че суетата на ежедневието не ни дава правилна представа какво трябва да съпреживяваме с Исус Христос. Тази Страстна седмица е съпреживяване, уточни митрополит Антоний.

"Живеем във времена на духовна криза. Подрастващата младеж е оставена в ръцете на произвола. Насаждат се нови модели на поведение, които не са присъщи на нашия народ", коментира духовникът.

Той подчерта, че е много важно Църквата да бъде близо до хората и по думите му в годините тази връзка е била прекъсната. Църквата обаче се опитва да се популяризира сред младите хора, вече дори и в социалните мрежи.

"Трябва да се възстанови изучаването на религия в училище. Нека родителите не се страхуват, че ще ги правим задължително свещеници или монаси", отбеляза още той.

Днес митрополит Антоний ще лети за Ерусалим като ръководител на делегацията на Светия синод. От Божи гроб той ще вземе благодатния огън и около 19:30-20 часа по план трябва да го донесе в София. У нас ще пристигне делегация от Скопие, която ще вземе частица от благодатния огън.

Изповядването в последните години у нас се популяризира, съобщи още митрополитът. По думите му в Католическата църква изповедта е безлична, защото няма визуален контакт, докато в Православната свещеникът е само свидетел и дарува опрощение на каещия се пред иконата на Исус Христос.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как няма да сме в духовна криза , като ченгета станаха попове , а момчето от снимката възвисява духовноста си на софтата на Свинята Майка по най скъпите софийски ресторанти през вечер ....

07.04.2018 17:14:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.