• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

НС отхвърли декларация по повод годишнината от оправдателната присъда на С. Антонов

НС отхвърли декларация по повод годишнината от оправдателната присъда на С. Антонов

/КРОСС/ Народното събрание отхвърли предложената от независимия депутат Велизар Енчев декларация, отдаваща почит на Сергей Антонов по повод 30-та годишнина от оправдателната му присъда в процеса за атентата срещу папа Йоан Павел Втори.
Отказът на депутатите от ГЕРБ и РБ да подкрепят тази декларация е поредно доказателство за антихуманната същност на управляващата коалиция, посочва Енчев.
„Сергей Антонов е съвестта на хората, които все още вярват, че на този свят има справедливост" - тези думи, произнесени от неговия адвокат Джузепе Консоло, са част от внесената в деловодството на парламента проектодекларация.
Декларацията е по повод 30 години от произнасяне на оправдателната присъда на българина Сергей Антонов, несправедливо обвинен за атентата срещу папа Йоан Павел Втори, извършен на 13 май 1981 г. на площад „Свети Петър" в Рим.
В документа е записано още: „43-ото Народно събрание изразява дълбоката си признателност къв Сергей Антонов за неговото достойно поведение по време на съдебния процес и вярва, че правосъдието никога повече няма да принася в жертва истината и справедливостта."
Ето целия текст на проекта за декларация:
„На 29 март 2016 г. се навършиха 30 години от оправдателната присъда на Сергей Антонов по изфабрикувано обвинение за участие в атентата крещу папа Йоан Павел Втори - една от най-големите мистификации на миналото столетие. В разгара на Студената война България се оказа въвлечена в монтиран процес, в който изкупителна жертва бе българският гражданин Сергей Антонов.
Вече няма никакво съмнение, че зад Али Агджа - прекият извършител на атентата срещу главата на Римокатолическата църква, стои терористичната организация „Сивите вълци". Сергей Антонов бе оправдан от Римски съд след близо четиригодишен арест, като нито в един момент не се пречупи и не призна несъществуващата си вина.
Неговата невинност получи потвърждение от самия папа Йоан Павел Втори, който при посещението си у нас през 2000 г. призна, че никога не е вярвал в „българската следа".
Както заяви неговият адвокат Джузепе Консоло, Сергей Антонов е съвестта на хората, които все още вярват, че на този свят има справедливост.
43-ото Народно събрание изразява дълбоката си признателност към Сергей Антонов за неговото достойно поведение по време на съдебния процес и вярва, че правосъдието никога повече няма да принася в жертва истината и справедливостта."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Негодници са тези депутати- негодници

29.06.2016 21:07:10

Анонимен

POZOR!!!

29.06.2016 12:08:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.