• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Тричленка нищи вуйчото на Дянков

Тричленка нищи вуйчото на Дянков

/КРОСС/ Тричленна временна комисия, създадена от местния парламент в Априлци, ще прегледа цялата документация по изграждането на общински парк до хотела на кмета Бенко Вълев. Както е известно, градоначалникът е вуйчо на бившия финансов министър и вицепремиер в правителството „Борисов" Симеон Дянков.
Паркът в кв. Зла река е финансиран с европейски пари по програмата за развитие на селските райони и е с общ бюджет около 1 млн. лв., показва справка. Той се явява естествено продължение на хотела „Априлци 1876 г.", който е собственост на дружеството „Екопроект Априлци". Съдружници в него са самият кмет Вълев с 21 хил. лв. и сестра му Румянка с 29 хил. лв. До декември 2009 г. дял във фирмата е притежавал и самият Симеон Дянков, който след това е прехвърлен за управление на майка му, е видно от търговския регистър. До октомври 2008 г. бившият финансов министър е бил и управител на дружеството.
Председател на създадената тричленка е общинският съветник Димитър Кокошкаров от коалицията „Обединение за Априлци", в която влизат няколко десни партии-СДС, БЗНС, ЗНС. Инициатор за образуването на временната комисия е представителят на РЗС Иван Пиров, който преди три мандата беше кмет на малката община от квотата на БСП. Документацията за парка ще бъде нищена и от представителката на ГЕРБ Тотка Петрова.
Според обществените настроения в Априлци въпросният парк е построен само за нуждите на хотела на вуйчото на Дянков и въобще не се използва от местното население. В градчето се носят слухове, че стойността му е прекомерно завишена, а „четири камъка, поставени в него, струват 800 лв.", акцентира на сесията. Пиров. „Бях атакувана, че съм в комбинация с кмета, че сме създали условия да се направи този парк. За мен е много важно проблемът да бъде изчистен", заяви председателката на местния парламент Пепа Колева.
Паркът е отворен в късното лято на 2012 г. Там са монтирани автоматизирана подземна поливна система, люлки, пързалки и съоръжения за масов отдих, изградени са парковите елементи - пътеки, алеи, озеленяване.
Комисията си е поставила за цел да събере всички сигнали и мнения на граждани за изграждането на парка, както и да изиска документи, становища и обяснения на специалисти от местната администрация. Тя трябва да приключи своята работа през октомври, като докладва резултатите от направената проверка пред общинския съвет, пише "Преса".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.