• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Кандидатите за главен архитект на София са 15

Кандидатите за главен архитект на София са 15

/КРОСС/Кандидатите за главен архитект на София са 15, показа справка на "Дневник" в сайта на Столичната община. В 19.30 ч. изтече 14-дневния срок за кандидатстване за позицията, освободена от 9 февруари от Петър Диков.

Кандидатите са:
1. Петър Тодоров Чавов - преподавател по архитектура в Нов български университет (биография);

2. Георги Димитров Бакалов - председател на Съюза на българските архитекти;

3. Ивайло Василев Мишев - управител на архитектурно студио АТМ;

4. Иван Стойков Моев - архитект в "ТОП Арх" ЕООД;

5. Здравко Симеонов Здравков - създател архитектурно бюро "Квадра -04";

6. Николай Стефанов Яръмлъков -

7. Влади Иванов Калинов
8. Иван Николов Несторов
9. Иван Димитров Шишков
10. Огнян Драганов Тунтев
11. Бойко Борисов Кадинов
12. Николай Димитров Пърпов
13. Румен Либеров Несторов
14. Стефан Стефанов Добрев
15. Юрген Порш

От утре в 7-дневен срок комисията по избора ще проверява подадените документи и след това публикува списък с допуснатите до участие. Следващата стъпка ще е защита на концепцията и интервю, които ще се проведат само пред комисията. Срокът е не по-рано от 14 дни след проверката на документите, което означава, че по закон няма краен срок, но кметът щяла да настоява за максимално бързо изпълнение на процедурата.

Допълнително - без да е изискване на закона, ще се проведе и публично представяне на концепциите в сградата на Съюза на архитектите в България.

Съставът на комисията все още не е уточнен, но в нея ще участват представители на Съюза на архитектите в България, Камарата на архитектите в България и представители от екипа на кмета и общински съветници. От инициативния комитет с над 50 организации, който предложи промени в начина на избор на главен архитект, отказаха да участват в журото. Броят на членовете на комисията ще бъде между 11 и 13.

От кандидатите ще се очаква да имат минимум 10-годишен опит, от които 3 години на управленски пост, независимо дали държавна, общинска или частна структура; пълна проектантска правоспособност; концепция; познаване на нормативната уредба; както и концепция как Направление "Архитектура и градоустройство" ще взаимодейства с другите структура на Столичната община, неправителствените организации и гражданите.

Сред очакванията са представянето на предложения за допълнителни електронни услуги, които да улеснят бизнеса и гражданите; развитие на дигиталния архив; както и продължаване на изготвянето на градоустройствени планове, които в момента са направени само за 60% от територията на общината, за да спре безконтролното застояване в някои части на столицата. Специално Фандъкова ще настоява и за предложения за изпълнението на предизборната й програма за зелената система на града.

До избора на нов главен архитект временно изпълняващ длъжността ще бъде архитект Бойка Къдрева, която беше част от екипа на Петър Диков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.