• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Ген. Михов: Връщане на донаборната служба ще е полезно не само за Българската армия, но и за нацията

Ген. Михов: Връщане на донаборната служба ще е полезно не само за Българската армия, но и за нацията

/КРОСС/Идеята за връщане на донаборната служба стресира, но в едни разумни граници това ще е полезно не само за Българската армия, но и за нацията като цяло. Това коментира в предаването „Тази сутрин" по bTV генерал Михо Михов, председател на парламентарната комисия по отбрана и народен представител от ПГ на АБВ. „Армията има достатъчно капацитет и креативност, за да подготви младото поколение на България във военно-техническо и дори в патриотично отношение". Идеята в голяма степен обаче може да бъде осуетена от съсипаната армейска инфраструктура и за това трябва да бъде търсена отговорност, категоричен е генералът.

България днес се нуждае от лидери, а не от месии, каза още ген. Михов. „В тази посока един от моите въпроси за Българската армия е докога ще има вакантни длъжности на командирски позиции и на държавни позиции, които са незаети? В една мисия, ако водачът не казва - прави като мен, армията се скапва".

Ген. Михов определи като смущаващ факта, че 20% от армейския състав остава непопълнен. „Българската армия в момента се състои от около 26 хиляди души, при положение, че според Бялата книга за отбраната и въоръжените сили на Република България и приетия План „2020" се предполага въоръжените ни сила да са от 37 до 40 хиляди души. Измеренията са малко Ньойски и това смущава, но още по-смущаващото е търпимостта. Аз не искам да изнасям тайни и конфиденциална информация, но ако си кажем, че и при този състав 20% е незапълнен от войници, сержанти и офицери, това също е смущаващо".

Председателят на парламентарната комисия по отбрана посочи, че армията в настоящата реалност получава една много сериозна задача с охраната на границата, за която допълнително трябва да се готви. „Виждате, че една малка по състав армия се раздава, благодарение на командирския опит и отговорност", коментира той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Mда

Просто не ми стига търпението да напиша подробно, колко чудовищно погрешно е връщането на казармата....

01.03.2016 19:36:40

Пфy!

За нацияра на мутро-милционерите и БКП+ДС+АБВ+МВРо+ДПС+БСП+ГЕРБ+Атака+.....-башибозука ще е полезно! За гражданите и данъкопладците ПАК ще е вредно и ограбващо!

01.03.2016 16:56:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.