• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Макаров: Това, че и други страни поднасят венци, показва, че не само руснаците почитат нашата армия

Макаров: Това, че и други страни поднасят венци, показва, че не само руснаците почитат нашата армия

/КРОСС/ Руският празник Денят на защитника на Отечеството бе отбелязан и в България. Посолството организира тържествена церемония пред Паметника на съветската армия в София, а повече за празника пред КРОСС разказа и самият руски посланик Анатолий Макаров.

„Днес отбелязваме 100-годишнината на руската армия. В тези дни, тогава Червената армия, спира настъпление на германските войски край градовете Псков и Нарва. Тогава те настъпват към Санкт Петербург, който тогава се казва Петроград и е столица на Русия по това време. И тогава покрай тази битка, с която е предпазен Петроград, се взима решение на 23 февруари да бъде празник на Червената армия", обяви посланикът на Руската федерация в България.

След което поясни как празникът се е превърнал от Ден на Червената армия, в Деня на мъжа в Русия.

„От '90-те години се отбелязва и като празник на всички защитници на нашето отечество, нашата родина. И всеки мъж в Русия се смята за такъв. Така че за нас това е празникът на всички мъже", допълни Анатолий Макаров.

„И в България има такъв празник - на 6 май е Денят на българската армия. Ние днес отбелязваме основно Деня на мъжа, но най-важно внимание отделяме на тези, които служат под пагон - нашите военни. И на този ден, разбира се, всички жени поздравяват мъжете.

Това, че днес полагаме цветя, не само ние, но и представители на други посолства, означава, че и други отделят специално внимание на нашата армия, на която днес празнуваме 100-годишнаната ѝ", заключи руският посланик.

Снимки от честването на Деня на защитника на Отечеството може да ВИДИТЕ ТУК!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.