• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ГЕРБ – против приравняването на бежанци и терористи от ИД

ГЕРБ – против приравняването на бежанци и терористи от ИД

/КРОСС/ „Няма оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Затова ние остро и решително осъждаме не само този терористичен акт, но и всяка форма на тероризъм, като грубо и недопустимо посегателство върху демокрацията и съвременната цивилизация. Нека днес сведем глави и с минута мълчание да почетем паметта на загиналите в трагедията, която потопи в скръб френската столица, целия свят, а от вчерашния ден е ясно, че и руският самолет е свален при терористична атака", заяви в началото на днешното пленарно заседание председателят на парламента Цецка Цачева. 

С минута мълчание депутатите почетоха паметта на загиналите във Франция и на пътниците в руския самолет, за който стана ясно, че е свален от терористи.
Всички политически сили, без „Атака", осъдиха в декларации терористичните атаки във Франция и над руския самолет.
ГЕРБ призова да не се поставя знак за равенство върху цяла религия, бежанците и терористичните актове. Ще се борим срещу разпалването на антимигрантски настроения, каза Цветан Цветанов: „Категорично се противопоставяме на опитите да се прехвърля вината върху цяла религия и върху всеки отделен гражданин, който я изповядва. Противопоставяме се на поставянето на знак за равенство между бежанците и терористите от „Ислямска държава". Ще се борим срещу всяко разпалване на ксенофобски настроения, защото вярваме, че ако ги допуснем като общество, ще унищожим всичко, което Европа е изграждала през последните седем десетилетия".
Ислямизмът е най-големият враг на исляма и съвременният свят трябва да прави разликата, подчертаха ДПС. Тунчер Кърджалиев посочи, че подобен тип прояви на варварство и мракобесие трябва да бъдат спрени с всичките усилия на световните демократични сили: „Най-големият враг на исляма е ислямизмът и въпреки чудовищния акт не трябва да се стигматизира цяла една световна религия и поклонниците й. Съвременният свят трябва да прави разлика между тези, които трябва да се молят, и тези, които могат да стрелят. Трябва да бъдем обединени в борбата за защита на човешката цивилизация".
„Патриотичен фронт" настоя България да ускори изграждането на оградата по турската граница, а в охраната да бъде включена и армията. От ПФ настояха България да връща хората, които не могат да докажат статута си, да бъдат отворени нови центрове за бежанци и представителите на нетрадиционния ислям да бъдат отстранени от мюфтийствата и страната.
Красимир Каракачанов от ПФ настоя България да ускори изграждането на оградата по турската граница, а в охраната й да бъде включена и армията: „По-добре армията да охранява границата, отколкото да се наложи един ден армията да патрулира по градовете, както се случва в Париж, Рим и Брюксел. Никой няма сигурност. Хора, които държат отрязани глави, днес ги има на снимки в европейски столици по тениски и дънки".
АБВ призова за преразглеждане и отмяна на санкциите срещу Русия заради ролята й в системата за сигурност. Георги Кючуков призовава САЩ и Русия с активното участие на ЕС да поемат ролята за преодоляване на възникналите проблеми още в техния зародиш.
От БСП настояха за изслушване на външния министър и военния министър заради важните въпроси на сигурността. „Не се ли превръща президентът в говорител на различни интереси, но не тези, които има българската държава? Трябва да поставим въпроса какви ангажименти са поели военните министри на страните от ЕС. Настояваме да се възстанови Съветът за сигурност на ООН", каза Янаки Стоилов.
От БДЦ изразиха увереност, че българските институции имат сили да се справят със заплахите.
От Реформаторския блок заявиха, че няма смисъл от отделни декларации, след като всички в парламента почетоха паметта на загиналите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Долу терорът на Боко !

Един тих, невидим терор бавно изтребва българите. Това е терорът на Партизанската държава. Тя, за разлика от Ислямска държава не поема отговорност за покушенията си. Сега Европа стреснато повтаря JE SUIS PARISIEN и пак няма време да се занимава с нас. Не е ли време да изкрещим: JE SUIS SOFIOT /АЗ СЪМ СОФИЯНЕЦ/?

18.11.2015 18:55:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.