• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Христо Мутафчиев: Дано повече институции знаят, че социалната отговорност е преди печалбата

Христо Мутафчиев: Дано повече институции знаят, че социалната отговорност е преди печалбата

/КРОСС/ Fibank и Съюзът на артистите в България представиха календар за 2017 година с творчески фотографии на изявените артисти на България, носители през годините на престижната награда „Икар".
Календар 2017 - „Актьори с добри сърца" е съвместна благотворителна инициатива на Fibank и Съюза на артистите в България. Чрез нея ще бъде подкрепена социалната програма на съюза, която включва осигуряване на достойни старини на заслужили български артисти, както и подкрепа на талантливи студенти в областта на театъра.
За инициативата, за подкрепата и за добротворчеството Агенция Кросс разговаря с Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

 

- Вече три години работите заедно с Fibank в помощ на артистите у нас. Лесно ли събирате колегите ви за подобна благородна инициатива?
- Колегите ми са широко скроени и са с широко отворени сърца. Те помагат много. Най-вече, когато някой им обясни някой, в случая аз, че става дума за кауза. Тя е изцяло насочена към нас самите, докато сме здрави да помагаме на наши болни колеги или изпаднали в нужда. Те моментално тръгват.

- Казахте на представянето на календара на каузата, че до сега сте подпомогнали 250 души. Успявате ли да се справите и да помагате на всеки, изпаднал в затруднение, имате ли възможност да подпомагате още?
- На първо място се надявам да не се увеличава броят на тези хора. Най-вече се надявам да са здрави колегите ми. А иначе, винаги намираме начин да работим адекватно. Ползваме помощта и на други наши колеги, на спонсори, приятели на съюза на артистите и когато са необходими спешни действия за здравето на колеги се реагира на мига. Досега не сме оставяли човек, на който да не помогнем, освен в случаите, когато той не отговаря на условията.

- Работите с Fibank от три години, планирате ли и други инициативи?
- Планираме съвместни инициативи. В момента чакаме одобрение на подаден от нас проект за изграждане на театрално пространство до метростанция „Джеймс Баучер". Там съюзът на артистите иска да изгради свой театър. Остана само проектът да бъде одобрен, така че работим и ще продължаваме така и занапред.

- Коя е движещата сила за участието ви в благотворителни инициативи? Виждаме участието ви в не една благородна инициатива.
- Движещата сила е каузата. Човек живее с кауза и когато знае, че помага на някого, той спи спокойно. Аз искам да спя спокойно, да мога да се събуждам усмихнат и го правя ежедневно.
Надявам се все повече институции като Първа инвестиционна банка да знаят, че социалната отговорност е преди печалбата, която се трупа така или иначе.

- Най-голяма институция - държавата също не е лошо да се замисли над думите ви.
- Да, но държавата се сеща, когато й задаваш въпроси. Когато не й задаваш въпроси. Когато не питаш и не искаш от нея нищо, тя не се сеща и това е нормално. И с другите институции е така. Така че аз знам и няма как да изземем функциите на държавата, но нашите инициативност е по-важна, отколкото да стоим бездейни и да чакаме само държавата.
Автор: Радина Христова

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.