• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Гол в последните минути направи Германия световен шампион

Гол в последните минути направи Германия световен шампион

/КРОСС/Германия е новият световен шампион по футбол. Във финалния двубой от Мондиал 2014 бундестимът победи Аржентина с 1:0 на стадион „Ещадио Маракана" в Рио де Жанейро и завоюва четвъртата си титла на световните първенства.

Единственото попадение в мача бе дело на резервата Марио Гьотце в продълженията (113-та минута) след подаване на Андреа Шюрле.

Треньорите на двата отбора се довериха на обичайните си схеми във вид 4-3-3, като „маншафтът" направи принудителна рокада сред титулярите си. Сами Кедира получи контузия в прасеца при загрявката преди срещата и това наложи включването на 23-годишния Кристоф Крамер като дефанзивен халф. Пред Сабея пък дилемата беше само една - Анхел Ди Мария - и той я реши, като остави халфа на Реал Мадрид на пейката.

Двубоят стартира изключително динамично, като Германия бързо установи контрол върху топката, но Аржентина отвръщаше с мълниеносни контраатаки.

В 30-ата минута Аржентина успя да вкара топката в мрежата на съперника си, но попадението правилно бе отменено заради засада. Меси показа страхотно виждане за играта и с диагонален пас намери Лавеци отдясно. Крилото на Пари Сен Жермен веднага центрира прострелно към Игуаин, който отблизо разстреля Нойер, ала в момента на паса бе с метър зад предпоследния в немската отбрана.

Финалът между Германия и Аржентина не премина и без неканени гости на терена. Фен реши да влезе в кадър, но повечето от телевизиите не показаха привърженика.

"Дълго чакахме този триумф, стремяхме се към него и най-после успяхме". Това заяви селекционерът на Германия Йоахим Льов след финала на Мондиал 2014. Снощи неговият отбор стана световен шампион и взе четвъртата си световна титла.

"Бяхме заедно 55 дни и в това време свършихме много работа. Нашият проект обаче започна много по-рано. Още преди 10 години с Юрген Клинсман стартирахме изграждането на отбор, който да играе красиво и да побеждава. Доста неща се промениха оттогава, но гръбнакът на тима - Филип Лаам, Бастиан Швайнщайгер, Мирослав Клозе и Лукас Подолски се запази", каза Льов.

"По време на цялото първенство демонстрирахме отборен дух. Благодарение на това станахме първият европейски тим, спечелил световната титла в Америка. При това не просто в Америка, а в Бразилия, в Рио де Жанейро, на "Маракана". Няма как да не сме горди от това постижение", продължи наставникът на германците.

 

Първият европейски тим, който триумфира в Южна Америка, е Германия. От своя страна Бразилия, която претърпя голямо поражение, има в своята история 5 титли.

Осем страни са били световни шампиони досега:
1. Бразилия - 5 пъти (1958, 1962, 1970, 1994, 2002)
2. Италия - 4 пъти (1934, 1938, 1982, 2006)
3. Германия - 4 пъти (1954, 1974, 1990, 2014)
4. Уругвай - 2 пъти (1930, 1950)
5. Аржентина - 2 пъти (1978, 1986)
6. Англия - 1 път (1966)
7. Франция - 1 път (1998)
8. Испания - 1 път (2010)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.