• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

„Росатом“ представи най-новите ядрени технологии на форум в Аржентина

„Росатом“ представи най-новите ядрени технологии на форум в Аржентина

/КРОСС/ Руската компания „Русатом" - Международна мрежа", част от държавна корпорация „Росатом", представи в Буенос Айрес най-новите руски ядрени технологии и най-съвременните решения в ядрената индустрия. Събитието се проведе в един от най-старите университети в Латинска Америка - Университета на Буенос Айрес, в Инженерния факултет.
Форумът бе посветен на руския опит в прилагането и развитието на ядрените технологии и решения в целия спектър на индустрията. Доклади изнесоха представители на водещи компании на ядрената индустрия на Русия, активно работещи на международния пазар - обединената компания „НИАЕП-АСЕ-АЕП", „Русатом Оверсиз Инк", ТВЕЛ, „Наука и иновации", ФЦЯРБ, Uranium One, „Обединена иновационна корпорация". От аржентинска страна в събитието участваха ръководители и представители на водещи предприятия на отрасъла в Аржентина, сред които президентът на Националната комисия по ядрена енергия (CNEA), топ мениджъри от компаниите Nucleoelectrica Argentina, INVAP, Corporacion America и от Инженерния факултет в Университета на Буенос Айрес. На форума участваха над 120 души.
Приветствено слово по време на събитието произнесе извънредният и пълномощен посланик на Русия в Аржентина Н. Пр. В. В. Коронели, както и търговският представител на Русия С. В. Деркач. Тази година ще се отбележат 130 години от установяването на дипломатически отношения между двете страни, отбеляза Коронели. През 2015 г. бе подписан и Меморандум, определящ основите на сътрудничеството на страните за изграждане на Шести енергоблок на АЕЦ на територията на Аржентина по руска технология, добави посланикът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.